Uitvaart Dordrecht

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Dordrecht die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Dordrecht verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Dordrecht – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Dordrecht gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Dordrecht
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Dordrecht aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dordrecht, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nieuw Lekkerland, Streefkerk en Kinderdijk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Dordrecht

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Dordrecht is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Dordrecht vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Dordrecht

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat elke stap van fundamenteel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de uitvaart. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het organiseren van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Dordrecht is dit altijd de belangrijkste actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak normaal om louter de directe kring te verwittigen.

Daarna is het tijd voor de praktische uitwerking van de teraardebestelling. Hiermee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd wijs om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in gedocumenteerd rondom de finale voorkeuren. Wanneer er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de dag is het belangrijk om de overige zaken te regelen. Doorgaans is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden voldaan. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Dordrecht

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Dordrecht te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Dordrecht contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Dordrecht. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Dordrecht. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Dordrecht er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Dordrecht met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Dordrecht. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Dordrecht

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Dordrecht

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze persoonlijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is doorgaans genomen minder duur dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Dordrecht een rustplaats geregeld moet worden. De tariefstelling daarvoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen prijzen voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de tarieven voor de rustplaats zelf zal je eveneens prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de tariefstelling hierin natuurlijk ook weer enorm afwijken.

Crematies in Dordrecht zijn fors goedkoper. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de asurn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Het is ook mogelijk om eigenhandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Dordrecht, is het immer verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Dordrecht

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Dordrecht

Bij individuele voorkeuren bij een uitvaart in Dordrecht kan dit stevig in de kosten lopen. We kunnen nauwelijks een prijs vermelden aangezien een uitvaart volstrekt persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger in de arm neemt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dat wordt gemiddeld gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort dingen niet zelf te moeten organiseren. De methode van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je wensen. Wanneer je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De tariefstelling voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Gewoonlijk kun je vooraf de gemiddelde prijzen van de diverse uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Onverwachte extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Dordrecht. Hierbij kan iemand denken aan mogelijke bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Indien je het liefste een begrafenis wilt regelen dan zal er ook geld moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een grafkist en aan een steen. Voor een crematie zal je te maken krijgen met lagere uitgaven, echter zul je ook een urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Dordrecht en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Dordrecht inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Dordrecht inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Dordrecht

Wij advisreren iedereen in Dordrecht aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan zeker dat je nabestaanden niet voor onverwachte hoge tarieven van de uitvaart komen te staan. Vaak kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een goed geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets meer vrijheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een buitengewoon geschikte uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Er zijn daarnaast nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Dordrecht behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Dordrecht

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Dordrecht verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Dordrecht

Het is slim om een uitvaartverzorger in Dordrecht in te zetten voor een afscheidsceremonie in Dordrecht. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij zorgen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd verloopt.

Alle formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Indien je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Dordrecht is het altijd handig om even via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Verder is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze lastige periode, en helpen jou liever met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Dordrecht

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Dordrecht

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Dordrecht. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Dordrechtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Dordrecht. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Dordrecht bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Dordrecht die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Dordrecht

Verwachtingen zijn overtroffen

24 juli 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste tijdstip zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was vlug georganiseerd.

- Christian Vink

Warme helpende hand

15 juli 2024

Het doodgaan van mijn moeder had een flinke invloed op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaken te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Marianne Bakker

Attente mensen voor de uitvaart

6 juli 2024

De uitvaart is vlug, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Maartje Gerritsen

Enorm geholpen

30 juni 2024

We konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was georganiseerd.

- Maartje Hendriks

Het vertrek was fijn

27 juni 2024

Snel en vlekkeloos alles geregeld na de aanvraag. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Ronald Evers

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

20 juni 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de plek) voelde erg relaxed ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Angela de Jong

Zeer betrokken

10 juni 2024

We waren even radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlot in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons heel aangenaam geholpen.

- Janneke van de Wal

Waardige uitvaart geregeld

6 juni 2024

Vlug en loffelijk gedaan. Heel blij.

- Caroline Meijer

Uitermate geschikte hulp

26 mei 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Wat een gepaste belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze zware tijd.

- Natasja van Leeuwen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Dordrecht

Aandacht voor Afscheid | uitvaart | begrafenis | crematie

Kerkbuurt 122
3354 XM Papendrecht
Nederland

06 24204630
http://www.aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl/

Uitvaartverzorging Dordrecht & Omstreken

Nassauweg 190
3314 JR Dordrecht
Nederland

078 648 3483
http://www.uitvaartdordrecht.nl/

Ben Jansma Uitvaartverzorging en Uitvaartwinkel Zwijndrecht

Pruylenborg 151
3332 PB Zwijndrecht
Nederland

078 619 8754
http://www.bjansma.nl/