Uitvaart Delfzijl

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer in Delfzijl die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Delfzijl verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Delfzijl – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Delfzijl gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Delfzijl
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 124 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Delfzijl aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Delfzijl, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Holwierde, Bierum en Losdorp bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Delfzijl

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Delfzijl is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Delfzijl vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Delfzijl kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Delfzijl

Een heengaan is altijd een heftige situatie. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de shock bij een onvoorzien overlijden. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Delfzijl overgebracht worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Delfzijl.

Geheid zul je in deze drukke periode meerdere dingen vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Delfzijl

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Delfzijl te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Delfzijl contacteren

Bij een begrafenis in Delfzijl kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentrum in Delfzijl zijn prachtige mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Bovendien is daar alles in gereedheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

De zwaarstwegende functie van een uitvaartcentrum Delfzijl zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor enkel familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Delfzijl hebben een aula waar de uitvaartdienst georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme deel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de ruimte voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende religies. Diverse uitvaartcentra in Delfzijl kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Delfzijl en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Delfzijl

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Delfzijl

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel daarnaast opgevold. De keuzemogelijkheid kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Delfzijl gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een begraafplaats gebracht worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is overigens niet verplicht. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Delfzijl in het oog te houden. Normaliter is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een steen of gedenkteken op de rustplaats. overigens is de voorkeur van de overledene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Delfzijl

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Delfzijl

Nadenken over een uitvaart kan een ellendig gevoel geven, met name als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel circa € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Delfzijl en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Delfzijl inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Delfzijl inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Delfzijl

Wij raden iedereen in Delfzijl aan om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de garantie dat zij niet voor enorme prijzen komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is uitstekend indien je bijzondere wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Delfzijl best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Delfzijl

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Delfzijl verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Delfzijl

Het is raadzaam om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Delfzijl te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie tezamen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Delfzijl zorgen voor een fijne laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Delfzijl

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Delfzijl

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Delfzijl. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Delfzijlse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Delfzijl. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Delfzijl bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Delfzijl die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Delfzijl

Speciale mensen

17 juni 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een gepaste ervaring hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze lastige tijd.

- Sebastiaan Timmermans

De laatste groet was perfect

11 juni 2024

Ik heb eigenlijk niet de geschikte woorden om te beschrijven hoe bijpassend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze personen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen houden aan onze fijne grootvader.

- Claudia Peeters

Heel fijn opgevangen

3 juni 2024

Het schitterende leven van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Alles was een optie en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Marcel Huisman

De allerlaatste groet was perfect

30 mei 2024

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen houden aan onze fijne grootpapa.

- Stefan Hendriks

Een waardige uitvaart

20 mei 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan de onze. Alleen de nazorg kon wellicht wat beter.

- Paulus Wolters

Tot in de puntjes georganiseerd

11 mei 2024

Zowat onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie ontzettend prettig geregeld. Ook hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Brenda Schipper

Vlug en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

9 mei 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde erg ontspannen ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Sharon Molenaar

Boven verwachting soepel

27 april 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlot georganiseerd.

- Angelique Blom

Respectvol en sober vertrek

23 april 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en fijne teraardebestelling kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was geweldig georganiseerd.

- Nicole Jacobs

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Delfzijl

Uitvaartverzorging Eefting

Weg naar Den Dam 19
9932 GA Delfzijl
Nederland

0596 633 049
http://www.uitvaartverzorging-eefting.nl/

Uitvaartvereniging Spijk

Borgweg 91
9936 EL Farmsum
Nederland

0596 630 283
https://www.uitvaartspijk.nl/

Uitvaartcentrum Fivelhof

Weg naar Den Dam 19
9932 GA Delfzijl
Nederland


http://www.uitvaartverzorging-eefting.nl/uitvaartcentrum-fivelhof.html