Uitvaart Wjelsrijp

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Wjelsrijp?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wjelsrijp verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Wjelsrijp – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Wjelsrijp gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Wjelsrijp

Uitvaart Wjelsrijp
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 66 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wjelsrijp aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wjelsrijp, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kubaard, Iens en Tzum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wjelsrijp

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wjelsrijp kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Wjelsrijp vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wjelsrijp

Een overlijden is immer een schokkende situatie. Denk aan de schok bij een onverwachts heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een drukke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Wjelsrijp gebracht worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Rouwboeket
  • Rouwkaarten
  • Het vervoer van de overledene
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • De koffietafel
  • Aanvullende wensen

Indien er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Wjelsrijp persoonlijke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode enkele zaken over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wjelsrijp

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wjelsrijp te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wjelsrijp contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Wjelsrijp Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wjelsrijp. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Wjelsrijp er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het vertrek. Ook kunt je in uitvaartcentrum Wjelsrijp bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Wjelsrijp. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wjelsrijp

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Wjelsrijp

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal ook opgevold. Ook kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Wjelsrijp gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een begraafplaats gebracht worden. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij eveneens gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Wjelsrijp in het oog te houden. In de regel is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra prijzen voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. Logischerwijs is de voorkeur van de overledene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Wjelsrijp

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wjelsrijp

De prijzen voor een uitvaart in Wjelsrijp kunnen dus sterk uitlopen als je veel voorkeuren hebt. Het is lastig om een inschatting te geven zo lang niet elk persoon hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dit gemiddeld €1.500,-. Dit wordt (in de meeste situaties) helemaal afgedekt door de verzekering. Dit is beslist aan te raden, gedurende deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles eigenhandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelfstandig te hoeven organiseren. De manier van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je wensen. Indien je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan tenminste 500,-. De prijs voor het verplaatsen van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Vaak kun je vooraf de doorsnee bedragen van de verschillende uitvaartcentra zien op de webpagina van het vervoerbedrijf.

Bijkomende extra uitgaven zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Wjelsrijp. Denk aan onder andere bloemen of rouwkaarten. Eveneens zul je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je graag een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er immers een bedrag moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een grafkist en aan een steen. In het geval van een crematie zul je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, echter zal je ook een urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer lezen over de doorsnee zaken en prijzen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wjelsrijp en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wjelsrijp inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wjelsrijp inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wjelsrijp

Het is voor iedereen uit Wjelsrijp verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte flinke kosten van de uitvaart komen te staan. Doorgaans zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je gegarandeerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is ideaal indien je persoonlijke voorkeuren buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Wjelsrijp dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wjelsrijp

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wjelsrijp verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wjelsrijp

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Wjelsrijp De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken bij een uitvaartdienst. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Wjelsrijp zorgen voor een fijne laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Wjelsrijp

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wjelsrijp

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wjelsrijp. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wjelsrijpse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wjelsrijp. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wjelsrijp bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wjelsrijp die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wjelsrijp

Oprechte betrokkenheid

22 juli 2022

Het heengaan van mijn moeder had een grote invloed op mij, flinke rouw en dus niet in staat dingen te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Echt heel vriendelijk.

- Antonius de Graaf

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

16 juli 2022

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te omschrijven hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Daniël Groen

De uitvaartdienst van opa was ontzagwekkend

8 juli 2022

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk spannend. Nu begrijpen we hoe noodzakelijk de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Bastiaan Peters

Volledig ontzorgt

2 juli 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Buitengewoon tevreden.

- Dirk Huisman

Flinke steun gehad

20 juni 2022

Wij konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en zaken uit handen wilde nemen. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was georganiseerd.

- Anouk Driessen

Oprechte betrokkenheid

18 juni 2022

Het heengaan van mijn mama had een stevige impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in contact komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Annemarie van de Velden

Geweldig geholpen

6 juni 2022

Wij konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die dingen vlot voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Marianne Huisman

Verwachtingen zijn overtroffen

2 juni 2022

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste tijdstip zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die ontdekt hebben.

- Evelien Hoekstra

Een integere uitvaartdienst

26 mei 2022

Intiem en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlot de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Sylvia Koning

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wjelsrijp

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/