Uitvaart Wieringerwaard

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer in Wieringerwaard die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wieringerwaard verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Wieringerwaard – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2020 en verder.

Uitvaartondernemer Wieringerwaard gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Wieringerwaard

Uitvaart Wieringerwaard
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 33 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wieringerwaard aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wieringerwaard, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Aartswoud, Winkel en Lutjewinkel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wieringerwaard

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wieringerwaard is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Wieringerwaard vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wieringerwaard

Een uitvaart regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee assisteren, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het regelen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Als je een begrafenis in Wieringerwaard wilt regelen, moet je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het organiseren. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om louter de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de uitvaart. Hiermee bedoelen we dus het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd verstandig om in het testament te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in gedocumenteerd over de laatste voorkeuren. Wanneer er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de concrete afronding. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wieringerwaard

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wieringerwaard te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wieringerwaard contacteren

Bij een begrafenis in Wieringerwaard kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke rol bij zowel alle activiteiten vooraf aan de dag als de dag zelf. In elk uitvaartcentrum in Wieringerwaard zijn prachtige opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Ook is hier alles present om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Wieringerwaard zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Wieringerwaard hebben een gehoorzaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. De dienst is het meest persoonlijke stuk van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Wieringerwaard zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen gedurende de plechtigheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je aansluitend veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Wieringerwaard en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wieringerwaard

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Wieringerwaard

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee belasten. Doorgaans is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Wieringerwaard een rustplaats gehuurd moet worden. De tarieven kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. De tariefstelling voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te plegen. Behalve de kosten voor het graf zelf zal je ook prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de kosten hierin uiteraard ook weer heel erg verschillen.

Een crematie in Wieringerwaard brengt minder tarieven met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de urn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Wieringerwaard wilt is het van belang om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt zo al snel behoorlijk besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Wieringerwaard

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wieringerwaard

De kosten voor een uitvaart in Wieringerwaard kunnen zeker behoorlijk oplopen als je veel behoeften hebt. We kunnen nauwelijks een kostenplaatje vermelden omdat een uitvaart heel persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te roepen kost dat meestal €1.500,-. Dit wordt (in de meeste gevallen) helemaal gedekt door de verzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. Dit maakt het denkbaar om op de dag van het laatste vertrek de regie uit handen te geven. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 lichter. De prijsstelling voor het verplaatsen van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Doorgaans kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de prijzen zijn die samen gaan met het transport.

Overige extra uitgaven zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Wieringerwaard. Denk aan bijvoorbeeld bloemen of rouwkaarten. Tevens zul je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een teraardebestelling heb je eveneens te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de prijzen standaard minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wieringerwaard en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wieringerwaard inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wieringerwaard inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wieringerwaard

Wij advisreren iedereen in Wieringerwaard aan om een uitvaartverzekering te regelen. Evenzeer jij als je familie hebben dan de garantie dat zij niet voor flinke prijzen komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een goed georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een bedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Er zijn eveneens nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Wieringerwaard best omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wieringerwaard

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wieringerwaard verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wieringerwaard

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Wieringerwaard Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken bij een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie samen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Wieringerwaard zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Wieringerwaard

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wieringerwaard

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wieringerwaard. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wieringerwaardse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wieringerwaard. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wieringerwaard bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wieringerwaard die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wieringerwaard

Uitvaartdienst prachtig zoals verlangd

24 oktober 2020

Het is precies gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Echt bijzonder mooi (en met relatief beperkte onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Niets was apart of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Zelfs na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Femke van de Velde

Enorm geholpen

15 oktober 2020

We konden eerst goed kijken wie wij fijn vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlug voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Bas Peters

De laatste groet was perfect

7 oktober 2020

De woorden ontbreken om te vertellen hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen houden aan onze fijne grootpapa.

- Koen de Wit

Dankbaar voor warme hulp

2 oktober 2020

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niets alleen te doen. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Annemieke Koster

Een warme uitvaartdienst

21 september 2020

We hebben een uitermate passende ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Adrianus Vermeulen

Grote hulp gehad

6 september 2020

Wij konden eerst goed voelen wie wij aangenaam vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die dingen vlot voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was georganiseerd.

- Wouter Driessen

Persoonlijke hulp en toeverlaat

4 september 2020

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was erg ervaren. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Angela de Vries

Betrokken en behulpzaam

24 augustus 2020

Dit gaan we niet snel vergeten want de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Petronella de Vries

Respectvol en eenvoudig vertrek

22 augustus 2020

Respectvol afscheid kunnen nemen van onze broer. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was geweldig geregeld.

- Sander de Bruijn

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wieringerwaard

Uitvaartcentrum Schagen

Menisweg 2
1742 NJ Schagen
Nederland

0224 213 097
http://www.uitvaartdekker.nl/

Uitvaartbegeleiding Karin Smit

Oostwal 2
1747 EZ Tuitjenhorn
Nederland

06 81358110
http://www.uitvaartbegeleidingkarinsmit.nl/

Uitvaartvereniging de Laatste Eer

Schoener 32
1721 GR Broek op Langedijk
Nederland

0226 317 270
https://www.debegrafenisondernemer.nl/broekoplangedijk/de-laatste-eer-begrafenisvereniging