Uitvaart Vriezenveen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Vriezenveen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Vriezenveen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Vriezenveen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Vriezenveen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Vriezenveen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 100 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Vriezenveen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Vriezenveen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Daarle, Sibculo en Kloosterhaar bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Vriezenveen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Vriezenveen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Vriezenveen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Vriezenveen

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er verscheidene emoties. Er is natuurlijk het leed en mogelijkerwijs de shock bij een plotsklaps heengaan. Het is tevens een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er moet van alles geregeld worden bij een begrafenis. Allereerst de administratieve melding bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Vriezenveen vervoerd worden. In de dagen direct na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Vriezenveen persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd veel dingen missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Vriezenveen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Vriezenveen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Vriezenveen contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Vriezenveen. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Vriezenveen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Vriezenveen er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Vriezenveen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gelijktijdig een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Vriezenveen. Tot slot kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Vriezenveen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Vriezenveen

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel ook opgevold. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Vriezenveen zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Vriezenveen gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de prijzen van een begrafenis en crematie Vriezenveen in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. overigens is de wil van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Vriezenveen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Vriezenveen

Het voelt wellicht wat wrang om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Vriezenveen. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een overlijden best duur kan zijn. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Hierin zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Vriezenveen zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Vriezenveen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Vriezenveen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Vriezenveen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Vriezenveen

Een uitvaartverzekering in Vriezenveen is de voornaamste keuze van je uitvaart. Wanneer je in Vriezenveen een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot gedeelte van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Vriezenveen is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor varieert de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit indien je hem op een vroegere leeftijd aangaat. Logisch, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger iemand. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Vriezenveen je een te omvangrijk risico vindt, kunnen ze je afslaan. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen later een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Vriezenveen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Vriezenveen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Vriezenveen

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Vriezenveen De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle wensen hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Vriezenveen zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Vriezenveen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Vriezenveen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Vriezenveen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Vriezenveense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Vriezenveen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Vriezenveen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Vriezenveen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Vriezenveen

Een intieme teraardebestelling

15 mei 2023

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Marije Evers

De uitvaart was geweldig

7 mei 2023

Snel en netjes geregeld. Bovendien nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Laura Boer

Warme helpende hand

4 mei 2023

Toen mijn mama overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in contact komen met de juiste mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel lief.

- Klaas Martens

Warme helpende hand

29 april 2023

Het doodgaan van mijn moeder had een flinke invloed op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in contact komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel sympathiek.

- Anouk Boer

Persoonlijke steun en toeverlaat

20 april 2023

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Deze was geweldig nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Eric Veenstra

Persoonlijke uitvaart

10 april 2023

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in de plechtigheid opnemen. Er waren meerdere wensen en daarom werd afscheid inderdaad zoals pap dat wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Adrianus Post

Een intieme teraardebestelling

8 april 2023

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Christian Bosch

Persoonlijke steun en toeverlaat

23 maart 2023

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Annemieke de Vries

Houvast in deze lastige tijd

13 maart 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Erg goed en een terechte pluim voor de vlotte reacties.

- Ivo Blom

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Vriezenveen

Gemeentelijke Begraafplaats Wierden

Vriezenveenseweg 38
7641 AK Wierden
Nederland


http://www.online-begraafplaatsen.nl/begraafplaats/551/Algemene-Begraafplaats-Wierden

Hams Uitvaartverzorging

Oosteinde 172
7671 AD Vriezenveen
Nederland

0546 561 351
http://www.hamsuitvaartverzorging.nl/

Vunera – Uitvaartverzorging Ria Gerritsen Mulkes

Vriezenveenseweg 24
7641 AK Wierden
Nederland

0546 573 979
https://www.vunera.nl/