Uitvaart Swifterbant

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Swifterbant?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Swifterbant verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Swifterbant – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Swifterbant gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Swifterbant
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 77 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Swifterbant aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Swifterbant, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nagele, Tollebeek en Espel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Swifterbant

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Swifterbant kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Swifterbant. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Swifterbant kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Swifterbant

Een overlijden is altijd een schokkende situatie. Er is vanzelfsprekend het leed en mogelijkerwijs de shock bij een plotsklaps heengaan. Het is ook een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles geregeld worden bij een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Swifterbant vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Swifterbant.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende periode meerdere zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Swifterbant

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Swifterbant te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Swifterbant contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Swifterbant. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Swifterbant. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Swifterbant. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Swifterbant met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Swifterbant. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Swifterbant

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Swifterbant

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast opgevold. De keuzemogelijkheid kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Swifterbant zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Swifterbant gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden getransporteerd. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is simpelweg niet gedwongen. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Swifterbant in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een grafsteen of gedenkteken op de gedenkplaats. Uiteraard is de wens van de overledene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Swifterbant

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Swifterbant

Het voelt wellicht wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Swifterbant. Het is wel noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden enorm duur kan zijn. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen daar nog extra kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Swifterbant zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Swifterbant en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Swifterbant inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Swifterbant inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Swifterbant

Een uitvaartverzekering in Swifterbant afsluiten is een van de voornaamste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Swifterbant zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je immers echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Swifterbant is afhankelijk van meerdere zaken. Dat is dan zeker de oorzaak dat de premie voor iedereen zal wisselen. Een jonger mens betaalt gemiddeld minder verzekeringspremie dan een individu op latere leeftijd. Verstandig, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger individu. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Swifterbant je een te groot risico vindt, zullen ze je weigeren. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een bedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Swifterbant

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Swifterbant verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Swifterbant

Het is raadzaam om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Swifterbant te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om meerdere dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus meerdere uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Swifterbant zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Swifterbant

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Swifterbant

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Swifterbant. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Swifterbantse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Swifterbant. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Swifterbant bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Swifterbant die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Swifterbant

Flinke hulp gehad

22 juli 2022

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al vlug waren we met iemand in contact die ons zelf benaderde en zaken uit handen wilde nemen. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was georganiseerd.

- Catharina Jansen

Een intieme teraardebestelling

16 juli 2022

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de assistentie was enorm gerespecteerd.

- Martijn Visser

Grote hulp gehad

5 juli 2022

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en zaken uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Cornelis Visser

Uitmuntend geregeld

29 juni 2022

Nagenoeg onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie zeer soepel georganiseerd. Direct contact ook.

- Elizabeth Bosch

Warme helpende hand

20 juni 2022

Toen mijn moeder overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Echt heel vriendelijk.

- Martine Dijkstra

Persoonlijke hulp was super!

18 juni 2022

Dag en nacht bereikbaar was zeer prettig. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Prachtig.

- Gerardus Prins

Betrouwbaar

8 juni 2022

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Bedankt.

- Sandra Bakker

Een waardige uitvaartdienst

29 mei 2022

We hebben een uitermate passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niets meer vernomen, jammer.

- Christian Martens

Persoonlijke hulp en toeverlaat

27 mei 2022

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was geweldig. Deze was geweldig nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Jacobus de Boer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Swifterbant

Draagt Elkanders Lasten

De Noord 6
8321 BA Urk
Nederland

0527 683 435
https://www.del-urk.nl/

Volatus Uitvaartzorg

De Tjonger 14 G
8253 PZ Dronten
Nederland

0321 383 708
http://www.volatus.nl/

Jager Uitvaartbegeleiding

De Morinel 65
8251 HT Dronten
Nederland

0321 316 174
https://jager-uitvaartbegeleiding.nl/