Uitvaart Sonnega

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een top uitvaartondernemer uit Sonnega die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Sonnega verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Sonnega – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Sonnega gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Sonnega

Uitvaart Sonnega
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 127 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Sonnega aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Sonnega, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Blesdijke, Wolvega en Oldeholtwolde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Sonnega

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Sonnega kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Sonnega. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Sonnega

Bij het overlijden van een naaste spelen er verscheidene gevoelens. Er is uiteraard het leed en wellicht de shock bij een onvoorzien overlijden. Het is bovendien een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Sonnega vervoerd worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Sonnega unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke periode veel dingen missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Sonnega

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Sonnega te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Sonnega contacteren

Voor een begrafenis in Sonnega heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende functie bij zowel alle werkzaamheden vooraf aan de begrafenis als de teraardebestelling zelf. In elk uitvaartcentrum in Sonnega zijn prachtige mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Tegelijkertijd is hier alles beschikbaar om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Sonnega zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de geliefde ook thuis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor louter intimi.

In zowat alle uitvaartcentra in Sonnega kun je gebruik maken van een aparte zaal voor het vertrek. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg passend maken. Er is de gelegenheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten religies. Allerlei uitvaartcentra in Sonnega kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt gewoonlijk kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Sonnega en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Sonnega

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Sonnega

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer persoonlijke keuze van personen. Bij voorkeur wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Sonnega een grafkuil georganiseerd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de kosten voor het graf zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Sonnega zijn fors beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans geoorloofd tegen een vergoeding. Het is eveneens een optie om eigenhandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Sonnega, is het immer wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Je kunt zo al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Sonnega

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Sonnega

Piekeren over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Het is ook noodzaak gezien het organiseren van een heengaan best prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Sonnega zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De prijzen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Sonnega en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Sonnega inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Sonnega inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Sonnega

Een uitvaartverzekering in Sonnega is de voornaamste keuze van je uitvaart. Wanneer je in Sonnega een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk onderdeel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

Wat je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Sonnega is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor wisselt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd aangaat. Verstandig, want een ouder persoon overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Sonnega afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Bijna altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren alvorens je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden later een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Sonnega

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Sonnega verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Sonnega

Het is verstandig om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Sonnega te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Later zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Sonnega zorgen voor een prachtige laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Sonnega

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Sonnega

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Sonnega. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Sonnegase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Sonnega. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Sonnega bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Sonnega die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Sonnega

Afscheid schitterend zoals gewild

14 juni 2024

Het is precies gegaan zoals pappa het graag had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief goedkoop deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was enorm mooi met alle ‘gekke’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Daarna is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Claudia van de Berg

Een eigen afscheid

7 juni 2024

Omdat we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Omdat dit er redelijk wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze papa dat bij voorkeur wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Maarten Schouten

Volledig ontzorgt

28 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was besloten . Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Erg tevreden.

- Martinus Martens

Goedkoop en eervol

22 mei 2024

Lage prijzen en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Rob Wolters

Dank jullie wel!

11 mei 2024

Gauw waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Enorm bedankt!

- Nienke Molenaar

Boven verwachting meegaand

5 mei 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die ontdekt hebben.

- Martin van der Laan

Direct in contact met de correcte personen

28 april 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen reeds door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Steven Kuipers

Vlug en moeiteloos uit handen genomen afscheid

25 april 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Raymond Smeets

Lage kosten en vreedzaam

14 april 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Adriaan Blom

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Sonnega

Crematorium HaskerPoort

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske
Nederland

0513 724 401
http://haskerpoort.nl/

Uitvaartverzorging Kiers

Deken Vaasstraat 11
8472 AA Wolvega
Nederland

0561 617 788
http://www.uitvaartverzorgingkiers.nl/

crematorium in Heerenveen

Rotstergaastweg 45
8452 LA Nieuweschoot
Nederland

085 016 0614
https://crematoriuminheerenveen.nl/contact/