Uitvaart Simonshaven

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Zoek jij ondersteuning voor de uitvaart in Simonshaven?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Simonshaven verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Simonshaven – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Simonshaven gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Simonshaven
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 100 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Simonshaven aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Simonshaven, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Spijkenisse, Geervliet en Zuidland bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Simonshaven

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Simonshaven kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Simonshaven. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Simonshaven kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Simonshaven

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten doen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij ondersteunen je met het organiseren van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? De belangrijkste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Simonshaven is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het organiseren. De verwachte vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het ogenblik daar om de teraardebestelling eigenhandig te gaan organiseren. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of urn. Het is altijd praktisch om in het testament te kijken van de overledene, hier is vaak wat in gedocumenteerd over de laatste wensen. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Simonshaven

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Simonshaven te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Simonshaven contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Simonshaven Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Simonshaven. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je verzorging wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Simonshaven. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Simonshaven met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Simonshaven. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Simonshaven

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Simonshaven

Bij een overlijden is een belangrijke keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan alsmede overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Simonshaven gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de ceremonie naar een begraafplaats getransporteerd worden. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij eveneens gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet verplicht. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie Simonshaven in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een steen of gedenkteken op het graf. Overigens is de voorkeur van de overledene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Simonshaven

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Simonshaven

De kosten voor een uitvaart in Simonshaven kunnen dus flink stijgen als je meerdere behoeften hebt. Het is lastig om een schatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dat wordt gemiddeld gedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dit maakt het mogelijk om op de dag van het laatste afscheid de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De wijze van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je wensen. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekening houden met minstens 500,-. Het tarief voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Meestal kun je vooraf de gemiddelde bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de pagina van het vervoerbedrijf.

Bijkomende extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Simonshaven. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Wanneer je het liefste een begrafenis wilt regelen dan zal er zeker een geldbedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een (graf)kist en aan een grafsteen. Bij een crematie kun je te maken krijgen met mindere uitgaven, echter zul je ook een asurn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer lezen over de gemiddelde zaken en tariefstellingen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Simonshaven en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Simonshaven inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Simonshaven inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Simonshaven

Het is voor iedereen in Simonshaven verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je familie niet voor onverwachte hoge prijzen van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is volmaakt indien je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Simonshaven best omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Simonshaven

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Simonshaven verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Simonshaven

Het is goed om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Simonshaven te bellen. Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om onmiddellijk al dingen te organiseren. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Simonshaven zorgen voor een gedenkwaardige laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Simonshaven

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Simonshaven

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Simonshaven. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Simonshavense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Simonshaven. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Simonshaven bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Simonshaven die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Simonshaven

Heel fijn opgevangen

7 september 2023

Ons moeder stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was ontzettend welkom. Niks was te raar en het was zeer persoonlijk.

- Willem van Dongen

Snel in contact met de correcte persoon

29 augustus 2023

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de wensen al doorgenomen worden. Dit was erg uniek en mogelijk door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Maurice de Graaf

Op verzoek vrijwel direct een waardige begeleider

22 augustus 2023

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de behoeften al doorgenomen worden. Dit was erg uniek en mogelijk door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Hendrika van der Meulen

Betrokken en hulpvaardig

18 augustus 2023

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was erg doorgewinterd. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Roy Bosman

Passende uitvaart geregeld

12 augustus 2023

Snel en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Arie van den Bosch

Vlug en moeiteloos uit handen genomen afscheid

30 juli 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde enorm relaxed ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Dirk Huisman

Liefdevol bijgestaan

25 juli 2023

Ons moeder stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was erg welkom. Alles was een optie en in het bijzonder afgestemd op wat wij wilden.

- Matthijs Kuijpers

Vlug en moeiteloos uit handen genomen afscheid

17 juli 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Het afscheid (en de locatie) voelde enorm ontspannen ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Ruben de Koning

Oprechte interesse

10 juli 2023

Toen mijn moeder overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Björn de Groot

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Simonshaven

Maas Rouwservice

4e Industriestraat 13 A/B
3133 EK Vlaardingen
Nederland

010 234 3440
http://www.maasrouwservice.nl/

Melati uitvaartzorg

Pieter Steynstraat 14
3135 LK Vlaardingen
Nederland

010 230 6845
https://www.melati-uitvaartzorg.nl/

Begrafenisverzorging Den Hollander

Mozartlaan 13
3131 ES Vlaardingen
Nederland

010 460 0509
http://www.begrafenisverzorgingdenhollander.nl/