Uitvaart Pieterburen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Pieterburen?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Pieterburen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Pieterburen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Pieterburen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Pieterburen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Pieterburen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Pieterburen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Saaxumhuizen, Mensingeweer en Wehe Den Hoorn bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Pieterburen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Pieterburen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Pieterburen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Pieterburen

Bij het heengaan van een geliefde spelen er verscheidene gevoelens. Denk aan de schok bij een onverhoeds heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet veel besloten worden bij een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Pieterburen. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Indien er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Pieterburen persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd meerdere zaken missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Pieterburen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Pieterburen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Pieterburen contacteren

Voor een uitvaart in Pieterburen heb je de keuze uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende functie bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de dag als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in Pieterburen zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je geliefde zorgvuldig te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Pieterburen zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de geliefde ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vooraf een ogenblik voor condoleances plannen voor alle personen die de dierbare kenden. Verder kun je het exclusief houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Pieterburen kun je gebruik maken van een speciale aula voor het uitleiden. De plechtigheid is het meest persoonlijke onderdeel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Pieterburen zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties bij de uitvaartdienst.

Wanneer het afscheid is genomen kun je achteraf veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Pieterburen en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Pieterburen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Pieterburen

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze persoonlijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is doorgaans genomen minder prijzig dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Pieterburen een rustplaats geregeld moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard stijgen. De tariefstelling voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken alvorens je besluit om een keuze te maken. Behalve de prijzen voor de rustplaats zelf zal je eveneens tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tarieven hierin logischerwijs ook weer zeer veel verschillen.

Een crematie in Pieterburen brengt lagere kosten met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Het is eveneens mogelijk om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Pieterburen, is het altijd wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt dus al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Pieterburen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Pieterburen

Nadenken over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, met name als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Hierin zitten wel allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Pieterburen zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Pieterburen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Pieterburen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Pieterburen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Pieterburen

Het is voor elk persoon in Pieterburen verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de zekerheid dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Kort door de bocht kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is ideaal als je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Pieterburen behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Pieterburen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Pieterburen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Pieterburen

Het is goed om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Pieterburen te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaart. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk daarom meerdere uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Pieterburen zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Pieterburen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Pieterburen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Pieterburen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Pieterburense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Pieterburen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Pieterburen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Pieterburen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Pieterburen

Uitvaartbegeleider was heel lief

17 juni 2024

Eerst komt het leed en de klap en dan besef je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen daarvoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Eva van de Pol

Persoonlijke hulp en toeverlaat

8 juni 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Johan Postma

Welgemeende interesse

7 juni 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in contact komen met de passende mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Simon van Dam

Zeer medelevend

26 mei 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we echt moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl direct in verbinding met een hele liefdevolle begeleidster. We hadden zeer vlug contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het organiseren.

- Simone Kuiper

Uitvaartverzorger heel erg lief

21 mei 2024

Na de schok van het abrupt overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Frank van der Laan

Hele fijne ceremonie gehad!

12 mei 2024

Het is exact gegaan zoals pappa het het liefste had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief goedkoop deze uitvaartdienst geregeld is. Niks was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Martin Bosch

Warmhartig bijgestaan

10 mei 2024

Het geweldige bestaan van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Alles was mogelijk en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Bastiaan van Dam

Warme helpende hand

3 mei 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ze was zo nuttig en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Echt heel sympathiek.

- Leonie Willems

Uitvaart begeleiding was super

22 april 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was zeer prettig. Kopje koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van oma. Werkelijk fantastisch geregeld.

- Charlotte Kuiper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Pieterburen

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Sakura Uitvaartverzorging

Nieuwbrugsterweg 1021
9832 TH Den Horn
Nederland

06 46642828
http://www.sakura-uitvaart.nl/