Uitvaart Ouderkerk aan den IJssel

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Ouderkerk aan den IJssel die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Ouderkerk aan den IJssel verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Ouderkerk aan den IJssel – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Ouderkerk aan den IJssel gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Ouderkerk aan den IJssel
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 103 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ouderkerk aan den IJssel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ouderkerk aan den IJssel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nieuwerkerk aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ouderkerk aan den IJssel

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ouderkerk aan den IJssel is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Ouderkerk aan den IJssel vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ouderkerk aan den IJssel

Een heengaan is iedere keer een ingrijpende aangelegenheid. Er is vanzelfsprekend het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een onvoorzien overlijden. Het is bovendien een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Ouderkerk aan den IJssel. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan moeten er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Indien er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Ouderkerk aan den IJssel.

Geheid zul je in deze hectische tijd een aantal dingen vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ouderkerk aan den IJssel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ouderkerk aan den IJssel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ouderkerk aan den IJssel contacteren

Voor een begrafenis in Ouderkerk aan den IJssel heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle dingen voor en na de teraardebestelling. In iedere uitvaartcentrum in Ouderkerk aan den IJssel zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Eveneens is hier alles voorhanden om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

De belangrijkste activiteit van een uitvaartcentrum Ouderkerk aan den IJssel zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances organiseren voor alle personen die de geliefde kenden. Ook kun je het besloten houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Ouderkerk aan den IJssel kun je gebruik maken van een aparte ruimte voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende geloofsovertuigingen. In menig uitvaartcentrum Ouderkerk aan den IJssel zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen tijdens de dienst.

Na de uitvaart zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Ouderkerk aan den IJssel met mekaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ouderkerk aan den IJssel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Ouderkerk aan den IJssel

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer persoonlijke keuze van personen. Hier wil je jouw nabestaanden graag niet mee belasten. Een crematie is over het algemeen genomen minder prijzig dan een begrafenis. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Ouderkerk aan den IJssel een rustplaats gehuurd moet worden. De kosten kunnen aardig stijgen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Naast de tariefstelling voor de grafkuil zelf zal je daarnaast tarieven kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de prijzen hierin logischerwijs ook weer beduidend verschillen.

Een crematie in Ouderkerk aan den IJssel brengt lagere tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Ouderkerk aan den IJssel, is het immer verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te beschouwen zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Ouderkerk aan den IJssel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Ouderkerk aan den IJssel

Het lijkt mogelijk wat bitter om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Ouderkerk aan den IJssel. Het is ook noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan behoorlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog diverse kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Ouderkerk aan den IJssel zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ouderkerk aan den IJssel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ouderkerk aan den IJssel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ouderkerk aan den IJssel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ouderkerk aan den IJssel

Een uitvaartverzekering in Ouderkerk aan den IJssel uitzoeken is een van de slimste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Indien je in Ouderkerk aan den IJssel een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk gedeelte van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vast bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

Wat je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Ouderkerk aan den IJssel is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan eveneens de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal verschillen. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit indien je die op een jongere leeftijd aangaat. Begrijpelijk, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Ouderkerk aan den IJssel geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook vaak gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente misschien jouw naasten aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ouderkerk aan den IJssel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ouderkerk aan den IJssel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ouderkerk aan den IJssel

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Ouderkerk aan den IJssel De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Later kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk vandaar meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Ouderkerk aan den IJssel zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Ouderkerk aan den IJssel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ouderkerk aan den IJssel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ouderkerk aan den IJssel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ouderkerk aan den IJsselse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ouderkerk aan den IJssel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ouderkerk aan den IJssel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ouderkerk aan den IJssel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ouderkerk aan den IJssel

Tot in de puntjes georganiseerd

16 mei 2023

Haast onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Met regelmaat werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail georganiseerd werd. Verder hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Anne Smits

Tot in de puntjes georganiseerd

9 mei 2023

Zowat onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Met regelmaat werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail geregeld werd. Razendsnel contact ook.

- Ruud Schouten

Uitermate geschikte begeleiding

2 mei 2023

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Janneke de Vos

Het vertrek van grootvader was enorm mooi!

29 april 2023

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en passende uitvaartdienst!

- Ilse van Dam

Het afscheid was top georganiseerd

21 april 2023

Ik heb werkelijk niet de geschikte woorden om te beschrijven hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie laatste groet mogen geven aan onze beste grootpapa.

- Tom Bakker

De begrafenis van grootvader was ontzagwekkend

9 april 2023

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best spannend. Nu begrijpen wij hoe beslissend de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Franciscus van de Brink

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

6 april 2023

Incidenteel in het leven kom je mensen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Kirsten de Haan

Flinke hulp gehad

21 maart 2023

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en zaken uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Gerrit Molenaar

Zeer mooie dienst gehad!

12 maart 2023

Het is precies gegaan zoals papa het graag had gewild. Echt geweldig mooi (en met relatief lage prijzen) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Niets was vreemd of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gebeld hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Bianca Bos

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ouderkerk aan den IJssel

Hess Uitvaartzorg Rouwcentrum Hess

Reigerlaan 195
2903 LG Capelle aan den IJssel
Nederland

010 418 2333
http://www.hess.nl/

Stoppelenburg Uitvaartverzorging Lekkerkerk

Burgemeester van der Willigenstraat 37B
2941 ES Lekkerkerk
Nederland

0180 522 255
https://stoppelenburguitvaart.nl/uitvaartcentrum-lekkerkerk/

Rouwcentrum Hess

Reigerlaan 195
2903 LG Capelle aan den IJssel
Nederland

010 418 2333
http://www.hess.nl/