Uitvaart Opijnen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Opijnen?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Opijnen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Opijnen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Opijnen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Opijnen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Opijnen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Opijnen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Heesselt, Waardenburg en Meteren bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Opijnen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Opijnen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Opijnen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Opijnen

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten regelen. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal assisteren bij het afstemmen van de verschillende dingen. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? De belangrijkste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Wanneer je een begrafenis in Opijnen wilt regelen, moet je allereerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak normaal om alleen de directe kring op de hoogte te stellen.

Dan is het moment daar om de begrafenis zelfstandig te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd wijs om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is vaak wat in vastgelegd rondom de finale wensen. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de praktische afronding. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Opijnen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Opijnen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Opijnen contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Opijnen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Opijnen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je behandeling wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Opijnen. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Opijnen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Opijnen. Af en toe kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Opijnen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Opijnen

Bij een overlijden is een cruciale optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Opijnen zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Opijnen gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet verplicht. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Opijnen in het oog houdt. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra tariefstelling voor een steen of gedenkteken op de rustplaats. Uiteraard is de voorkeur van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Opijnen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Opijnen

Nadenken over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, voornamelijk als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de kist
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Opijnen zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Opijnen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Opijnen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Opijnen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Opijnen

Het is voor elk persoon in Opijnen raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. Meestal kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is uitstekend voor wanneer je specifieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Opijnen best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Opijnen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Opijnen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Opijnen

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Opijnen De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle wensen hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk dus een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Opijnen zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Opijnen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Opijnen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Opijnen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Opijnense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Opijnen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Opijnen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Opijnen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Opijnen

Uitvaartdienst ondersteuning was super

26 mei 2024

Dag en nacht bereikbaar was heel erg prettig. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Werkelijk geweldig geregeld.

- Anouk Groen

Het afscheid was uitstekend geregeld

22 mei 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze lieve grootpapa.

- Martinus van der Linden

Goedkoop en eervol

15 mei 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was van belang.

- René de Vos

Eerbiedige uitvaartdienst

4 mei 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was enigszins minder lekker maar verder alles goed geweest.

- Ilona van de Berg

De uitvaart was prachtig

30 april 2024

Vlug en zorgvuldig geregeld. Daarnaast nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Jacob Kramer

Het afscheid was fijn

20 april 2024

Direct en zorgvuldig georganiseerd. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Anita Bakker

Betrokken en behulpzaam

15 april 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was erg doorgewinterd. Deze was geweldig nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- David de Jonge

Persoonlijke steun en toeverlaat

9 april 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Janneke Wolters

Uitermate handige hulp

2 april 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een fijne ervaring hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Raymond van Wijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Opijnen

Van Bruchem Uitvaartverzorging

H.C. de Jonghweg 2
5328 JD Rossum
Nederland

0418 541 226
http://vbuitvaartzorg.nl/

Klijmij Uitvaartverzorging

Boschstraat 73-77
5301 AC Zaltbommel
Nederland

0418 513 047
http://klijmijuitvaart.nl/

Anja van de Meer Uitvaartverzorging

Wielewaalpad 2
5327 AV Hurwenen
Nederland

06 53537148
http://www.anjavandemeeruitvaart.nl/