Uitvaart Oosterwijk

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Oosterwijk?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oosterwijk verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Oosterwijk – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oosterwijk gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Oosterwijk
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oosterwijk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oosterwijk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schoonrewoerd, Dalem en Meerkerk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oosterwijk

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Oosterwijk kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Oosterwijk. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Oosterwijk kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oosterwijk

Het regelen van een heengaan is immer intens. Denk aan de schok bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een overlijden houdt ook een zware tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er moet veel besloten worden bij een uitvaart. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Oosterwijk vervoerd worden. In de dagen meteen na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Oosterwijk.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oosterwijk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oosterwijk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oosterwijk contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Oosterwijk. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan meestal worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Oosterwijk. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Oosterwijk er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Oosterwijk met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Oosterwijk kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oosterwijk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Oosterwijk

Bij een heengaan is een cruciale optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt normaal ook gevolgd. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Oosterwijk zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Oosterwijk gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Oosterwijk in de gaten te houden. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra prijzen voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. Logischerwijs is de wil van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Oosterwijk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Oosterwijk

Het voelt misschien wat wrang om na een heengaan na te denken over de prijzen van een uitvaart in Oosterwijk. Het is ook noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan best kostbaar kan zijn. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Oosterwijk zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oosterwijk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oosterwijk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oosterwijk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oosterwijk

Een uitvaartverzekering in Oosterwijk vergelijken is een van de voornaamste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Als je in Oosterwijk een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink deel van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, omdat het omstandigheden zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

Wat je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Oosterwijk is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan zeker de aanleiding dat de verzekeringspremie voor iedereen zal uiteenlopen. Een jonger persoon betaalt grofweg lagere premie dan een mens op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Ook is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Oosterwijk niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook veelal gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oosterwijk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oosterwijk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oosterwijk

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Oosterwijk in te huren voor een afscheid in Oosterwijk. Even beknopt opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan tevens meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden geregeld.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Wanneer je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Oosterwijk is het altijd handig om moeiteloos via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het finale afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je snel een indruk van degene die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een goed plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om aanvullende werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Oosterwijk ook in staat om misschien live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze kritieke tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Oosterwijk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oosterwijk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oosterwijk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oosterwijkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oosterwijk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oosterwijk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oosterwijk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oosterwijk

Op maat begeleiding was geweldig!

31 mei 2024

Dag en nacht bereikbaar was zeer fijn. De lievelings lekkernij van oma stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Echt geweldig georganiseerd.

- Sjoerd Bakker

Flinke hulp gehad

20 mei 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zuster aan te geven.

- Anita Smits

Verwachtingen zijn overtroffen

15 mei 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Joris Kuijpers

Echt betrokken bij de uitvaart

8 mei 2024

Personen die echt meedenken zijn zeldzaam. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Koen Groen

Dank jullie wel!

3 mei 2024

Vlot waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Mega bedankt!

- Bas Jacobs

Eerbiedige uitvaart

25 april 2024

We hebben mijn broer een eerbiedige en fijne uitvaartdienst kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was top geregeld.

- Chantal van Loon

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

15 april 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Sjoerd van Dongen

Betrouwbaar

10 april 2024

We wilden het graag klein en privé houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we snel de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Ivo de Bruijn

Welgemeende interesse

4 april 2024

Het doodgaan van mijn mama had een grote impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Saskia van der Linden

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oosterwijk

Nemas Uitvaartverzorging Leerdam

Griend 71
4143 CH Leerdam
Nederland

06 54278566
http://www.nemasuitvaartverzorging.nl

Plattel & Van Gils Uitvaartzorg

Merwe Donk 60
4207 XB Gorinchem
Nederland

0184 600 404
http://www.plattelvangils.nl/

Rouwcentrum Lingewaal, Uitvaartonderneming De Drechtstreek

Schoutensteeg 1a
4171 CK Herwijnen
Nederland

0184 581 359
http://www.drechtstreek.nl/