Uitvaart Ommeren

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Ommeren die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Ommeren verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Ommeren – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Ommeren gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Ommeren
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ommeren aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ommeren, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit IJzendoorn, Echteld en Eck en Wiel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ommeren

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ommeren is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Ommeren. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Ommeren kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ommeren

Bij het overlijden van een geliefde spelen er verscheidene gevoelens. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet veel besloten worden bij een begrafenis. Allereerst de administratieve melding bij de gemeente. Dan moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Ommeren. In de dagen meteen na het overlijden moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Ommeren.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ommeren

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ommeren te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ommeren contacteren

Bij een begrafenis in Ommeren kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke impact op alle dingen voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentra in Ommeren zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met eer te behouden tot de datum van de teraardebestelling. Tevens is daar alles in paraatheid om je geliefde passend te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Ommeren zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een moment voor condoleances houden voor alle mensen die de dierbare kenden. Eveneens kun je het besloten houden voor alleen genodigden of familie.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Ommeren kun je gebruik maken van een toegespitste ruimte voor het vertrek. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. Er is de gelegenheid voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten geloofsthema’s. Diverse uitvaartcentra in Ommeren kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is geweest kun je vervolgens veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Ommeren en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ommeren

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Ommeren

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel ook gevolgd. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Ommeren zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Ommeren gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is uiteraard niet verplicht. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er ook voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Ommeren in de gaten hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tariefstelling voor een grafsteen of monument op het graf. logischerwijs is de wil van de gestorvene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Ommeren

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Ommeren

Piekeren over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de tariefstelling denkt. Het is tevens noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel rond de € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier normaal bij in. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ommeren en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ommeren inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ommeren inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ommeren

Een uitvaartverzekering in Ommeren is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Indien je in Ommeren een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk gedeelte van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Ommeren zal voortdurend afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daardoor varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per verzekeraar. Een jonger individu betaalt gemiddeld genomen minder verzekeringspremie dan een mens op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger individu. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Ommeren geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren alvorens je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ommeren

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ommeren verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ommeren

Het is slim om een uitvaartverzorger in Ommeren in te zetten voor een afscheid in Ommeren. We hebben het al even beknopt aangestipt in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

Alle plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze site eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze wijze heb je gauw een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Behoren bloemen en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze kritieke periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Ommeren

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ommeren

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ommeren. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ommerense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ommeren. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ommeren bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ommeren die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ommeren

Uitvaart begeleiding was geweldig

17 april 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was zeer prettig. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Werkelijk prachtig geregeld.

- Jeroen Verhoeven

Respectvol en sober vertrek

6 april 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Michael Vermeulen

Liefdevol bijgestaan

2 april 2024

Ons mamma stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was erg welkom. Alles was een optie en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Maartje Bosman

Het afscheid was top georganiseerd

24 maart 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet kunnen geven aan onze fijne grootpapa.

- Natascha de Koning

Volledig ontzorgt

17 maart 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Super geregeld.

- Rob van Vliet

Een integere uitvaartdienst

9 maart 2024

We wilden het liever klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Cornelia de Leeuw

Op maat hulp was geweldig!

3 maart 2024

Dag en nacht bereikbaar was zeer prettig. De favoriete lekkernij van oma stond tijdens de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Oprecht fantastisch geregeld.

- David Willems

Passende uitvaart geregeld

28 februari 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Erg content met hoe dit gegaan is.

- Angela van der Meulen

Een bijzonder afscheid

23 februari 2024

Omdat we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Aangezien dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat graag wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Daniël de Leeuw

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ommeren

Begrafenisonderneming Leusden Van

Mercuriusweg 5 B
4051 CV Ochten
Nederland

0344 642 695
http://www.vanleusdenuitvaart.nl/

Van Kruistum Uitvaartzorg – Diakonos

Prinsesselaan 38
3905 GL Veenendaal
Nederland

06 17397332
http://www.diakonosuitvaart.nl/

De Ruiter Uitvaartzorg Ede Veenendaal Wageningen Arnhem Nijmegen

Kerklaan 3
3905 MC Veenendaal
Nederland

06 10710789
http://www.deruiteruitvaartzorg.nl/