Uitvaart Oirsbeek

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in Oirsbeek?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Oirsbeek verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Oirsbeek – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oirsbeek gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Oirsbeek
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 112 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oirsbeek aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oirsbeek, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nuth, Wijnandsrade en Schinnen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oirsbeek

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Oirsbeek is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Oirsbeek vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Oirsbeek kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oirsbeek

Bij het heengaan van een naaste spelen er verscheidene emoties. Er is vanzelfsprekend het verdriet en misschien de shock bij een plotsklaps overlijden. Het is daarnaast een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Oirsbeek. In de dagen direct na het heengaan dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Oirsbeek persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd veel zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oirsbeek

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oirsbeek te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oirsbeek contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Oirsbeek Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Oirsbeek. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Oirsbeek er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Oirsbeek met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Oirsbeek kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oirsbeek

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Oirsbeek

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Liever wil je deze vervelende keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Oirsbeek een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Ook hier kunnen de tarieven stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Oirsbeek zijn beduidend beter geprijsd. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal geoorloofd tegen een kostenvergoeding. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Oirsbeek wilt is het van betekenis om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Oirsbeek

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Oirsbeek

Het lijkt wellicht wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Oirsbeek. Jammer genoeg is dit echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost momenteel circa € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier standaard bij in. De tarieven voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oirsbeek en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oirsbeek inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oirsbeek inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oirsbeek

Een uitvaartverzekering in Oirsbeek is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Oirsbeek zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

Wat je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Oirsbeek is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per individu en per verzekeraar. Een jonger iemand betaalt gemiddeld genomen lagere verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Oirsbeek afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het regelen van een verzekering gaat dan ook vaak gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er overigens daarnaast voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente misschien jouw familie aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oirsbeek

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oirsbeek verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oirsbeek

Het is verstandig om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Oirsbeek te bellen. Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te organiseren. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Hierna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Oirsbeek zorgen voor een prachtige finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Oirsbeek

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oirsbeek

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oirsbeek. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oirsbeekse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oirsbeek. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oirsbeek bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oirsbeek die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oirsbeek

Een integere begrafenis

15 april 2024

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Elisabeth Peeters

Een intieme uitvaart

12 april 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Cornelis van de Velden

Een waardige uitvaartdienst

3 april 2024

We hebben een buitengewoon waardige ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon mogelijk wat beter.

- Sjoerd Hoekstra

Geheel de zorg uit handen

24 maart 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Vlug en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Erg tevreden.

- Vanessa Blom

Enorm geholpen

18 maart 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen nam. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was geregeld.

- Evelien Blom

Zeer meelevend

9 maart 2024

We waren absoluut wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl gauw in verbinding met een hele attente begeleidster. We hadden heel snel contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het organiseren.

- Jeffrey Sanders

Enorm meevoelend

4 maart 2024

We waren helemaal wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in contact met een zeer liefdevolle begeleidster. We hadden heel vlug contact en ze heeft ons fantastisch goed geholpen met het organiseren.

- Elizabeth van de Velden

Boven verwachting meegaand

28 februari 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Paul Kuipers

Een integere uitvaartdienst

18 februari 2024

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Martijn van Leeuwen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oirsbeek

Uitvaartvereniging Voerendaal

Kerkplein 43
6367 EN Voerendaal
Nederland

045 575 0709
http://www.uvzvoerendaal.nl/

Rouwservice Nederland B.V.

Lindelaufer Gewande 40
6367 AZ Voerendaal
Nederland

045 574 8520
http://www.rouwservice-nederland.nl/

Dierencrematorium Parkstad

Oude Roderweg 3a
6422 PE Heerlen
Nederland

045 541 0256
http://www.dierencrematoriumparkstad.nl/