Uitvaart Odoorn

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een top uitvaartondernemer in Odoorn die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Odoorn verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Odoorn – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Odoorn gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Odoorn
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 63 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Odoorn aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Odoorn, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit T Haantje, Schoonoord en Eeserveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Odoorn

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Odoorn is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Odoorn vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Odoorn

Bij het heengaan van een naaste spelen er verscheidene emoties. Denk aan de schrik bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is bovendien een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Odoorn overgebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Odoorn.

Zeker zul je in deze hectische periode een aantal zaken over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Odoorn

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Odoorn te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Odoorn contacteren

Voor een begrafenis in Odoorn heb je de keuze uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele stad zitten. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke rol bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de uitvaart als de uitvaart zelf. In alle uitvaartcentra in Odoorn zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met eerbaarheid te behouden tot de datum van de begrafenis. Tevens is daar alles in gereedheid om je dierbare zorgvuldig te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Odoorn zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de dierbare kenden. Ook kun je het besloten houden voor louter genodigden of familie.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Odoorn hebben een gehoorzaal waar de dienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg uniek maken. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloven. In menig uitvaartcentrum Odoorn zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties gedurende de dienst.

Na de teraardebestelling zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Odoorn en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Odoorn

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Odoorn

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal alsmede gevolgd. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Odoorn zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Odoorn gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is overigens niet noodzakelijk. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Odoorn in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Odoorn

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Odoorn

Het lijkt misschien wat bitter om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Odoorn. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk daarbij aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de gestorvene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel circa € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Odoorn zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Odoorn en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Odoorn inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Odoorn inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Odoorn

Wij raden iedereen in Odoorn aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor aanzienlijke kosten komen te staan. Kort door de bocht kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer geschikte uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn daarnaast nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Odoorn behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Odoorn

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Odoorn verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Odoorn

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Odoorn in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Odoorn. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles soepel verloopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaart zelf. Indien je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Odoorn is het steevast handig om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een goed beeld door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Tevens is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Odoorn

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Odoorn

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Odoorn. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Odoornse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Odoorn. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Odoorn bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Odoorn die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Odoorn

Persoonlijke hulp was geweldig!

23 juli 2022

Elk ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer prettig. De favoriete lekkernij van oma stond tijdens de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Werkelijk formidabel georganiseerd.

- Björn Hofman

Tot in de puntjes geregeld

11 juli 2022

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie buitengewoon prettig georganiseerd. Razendsnel contact ook.

- Albert de Ruiter

Op maat begeleiding was super!

4 juli 2022

Ieder moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer prettig. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Echt formidabel georganiseerd.

- Ilona Postma

Een eigen afscheid georganiseerd

27 juni 2022

Soms in het leven kom je personen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn georganiseerd konden krijgen.

- Elizabeth Wolters

Betrouwbaar

20 juni 2022

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Eveline Schipper

Afscheid schitterend zoals gewild

17 juni 2022

Het is precies gegaan zoals vader het graag had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief voordelig deze uitvaart georganiseerd is. Niets was vreemd of teveel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Ook na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Martinus Groen

Betaalbaar en eervol

8 juni 2022

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Melanie van Dijk

Een respectvol vertrek

31 mei 2022

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan de onze. Enkel de nazorg kon misschien wat beter.

- Miranda Kuijpers

Houvast in deze lastige tijd

28 mei 2022

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Erg prettig en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Cornelis de Lange

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Odoorn

Stg. tot Beh. van het Cremat. “De Meerdijk”

Meerdijk 74
7825 TH Emmen
Nederland


http://www.crematoriumdemeerdijk.nl/

Baptist uitvaartzorg

Hesselterbrink 32
7812 EA Emmen
Nederland

0591 232 103
https://www.baptistuitvaartzorg.nl/

Uitvaartcentrum DLE Oeverse Bos

Meerdijk 88
7825 TH Emmen
Nederland

0591 611 146
http://www.dle.nl/mogelijkheden/