Uitvaart Meerlo

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Meerlo die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Meerlo verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Meerlo – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Meerlo gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Meerlo vinden

Uitvaart Meerlo
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Meerlo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Meerlo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Castenraij, Well en Wanssum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Meerlo

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Meerlo kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Meerlo vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Meerlo kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Meerlo

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Aangezien iedere fase van doorslaggevend belang is adviseren wij je aan om hulp te vragen bij het afstemmen van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee helpen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? De eerste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Meerlo is dit altijd de belangrijkste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het organiseren. De verwachte vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring te informeren.

Daarna is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de begrafenis. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of askruik. Het is altijd wijs om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is vaak wat in vastgelegd omtrent de laatste wensen. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de teraardebestelling is het van belang om de overgebleven zaken te organiseren. Normaal gesproken is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Meerlo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Meerlo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Meerlo contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Meerlo. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Meerlo. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Meerlo. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Meerlo met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het moment ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Meerlo kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Tot slot kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Meerlo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Meerlo

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast opgevold. Bovendien kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Meerlo gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Meerlo in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een grafsteen of monument op het graf. Logischerwijs is de wens van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Meerlo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Meerlo

Het lijkt mogelijkerwijs wat wrang om na een overlijden na te denken over de prijzen van een uitvaart in Meerlo. Het is ook noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden best prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het vervoer van de overledene
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Meerlo zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Meerlo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Meerlo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Meerlo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Meerlo

Wij advisreren iedereen in Meerlo aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan zeker dat je familie niet voor onverwachte aanzienlijke kosten van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is volmaakt als je persoonlijke voorkeuren buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Meerlo enorm omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Meerlo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Meerlo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Meerlo

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Meerlo Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om direct al zaken te organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Meerlo zorgen voor een gedenkwaardige laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Meerlo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Meerlo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Meerlo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Meerlose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Meerlo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Meerlo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Meerlo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Meerlo

Zeer blij door lieve hulp

17 juni 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Martine Driessen

Tot in de puntjes geregeld

10 juni 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes geregeld werd. Direct contact ook.

- Johanna Vos

Dank jullie wel!

4 juni 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Onwijs dankbaar!

- Martijn Jonker

Goedkoop en eervol

26 mei 2024

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Natasja Boer

Op verzoek haast direct een waardige begeleider

23 mei 2024

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen alvast door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact stonden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Annemarie Kramer

Uitvaartverzorger zeer lief

17 mei 2024

Vooraf komt het leed en de klap en dan weet je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inschakelen hiervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Sharon van der Meer

Lieve mensen voor de uitvaartdienst

6 mei 2024

Liefdevolle mensen die alles vlug en betrouwbaar organiseren gevonden.

- Hendrika Boer

Zeer betrokken

28 april 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel snel in contact met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden enorm vlug contact en ze heeft ons geweldig goed geholpen met het organiseren.

- Yvonne Gerritsen

Snel in contact met de correcte personen

23 april 2024

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de behoeften al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Irene de Boer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Meerlo

Goemans Uitvaartzorg

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Nederland

0478 588 889
http://www.goemansuitvaartzorg.nl/

Uitvaartonderneming Duijf

Hoofdstraat 25-A
5808 AS Oirlo
Nederland

0478 571 442
https://www.duijfuitvaartonderneming.nl/

Uitvaartverzorging Yvonne Vos

De Lom de Berghlaan 20
5973 NL Lottum
Nederland

077 302 1140
https://www.uitvaartverzorgingyvonnevos.nl/