Uitvaart Makkum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Makkum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Makkum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Makkum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Makkum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Makkum vinden

Uitvaart Makkum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 78 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Makkum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Makkum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schraard, Wons en Cornwerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Makkum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Makkum kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Makkum. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Makkum

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Omdat iedere fase van fundamenteel belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het afstemmen van de begrafenis. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee assisteren, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het afstemmen van de verschillende dingen. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Wanneer je een begrafenis in Makkum wilt organiseren, dien je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het regelen. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om louter de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het tijd voor de concrete invulling van de uitvaart. Daarmee bedoelen we dus het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de concrete afronding. Doorgaans is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Makkum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Makkum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Makkum contacteren

Bij een begrafenis in Makkum kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een significante rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de teraardebestelling als de begrafenis zelf. In alle uitvaartcentra in Makkum zijn er goede faciliteiten om de overledene vakkundig en met eerbaarheid te bewaren tot de datum van de teraardebestelling. Tevens is hier alles beschikbaar om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

De belangrijkste functie van een uitvaartcentrum Makkum zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de overledene kenden. Daarnaast kun je het exclusief houden voor louter genodigden of naverwanten.

In haast alle uitvaartcentra in Makkum kun je gebruik maken van een speciale ruimte voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg persoonlijk maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Makkum zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen gedurende de uitvaartdienst.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt vaak kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Makkum en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Makkum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Makkum

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen liever niet mee opzadelen. Een crematie is gemiddeld genomen minder duur dan een begrafenis. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Makkum een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven kunnen fiks oplopen hiervoor. De kosten voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te doen. Naast de kosten voor de grafkuil zelf zal je tevens prijzen kwijt zijn aan de steen en een kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de kosten hierin natuurlijk ook weer heel erg verschillen.

Een crematie in Makkum brengt mindere tariefstelling met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls een optie tegen een vergoeding. Het is tevens geoorloofd om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Makkum wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt zo al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Makkum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Makkum

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de tarieven denkt. Het is echt noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden best prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor melding van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Makkum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Makkum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Makkum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Makkum

Een uitvaartverzekering in Makkum is de voornaamste keuze van je uitvaart. Indien je in Makkum een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk deel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij deze optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het te adviseren, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Makkum zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dit is dan ook de aanleiding dat de verzekeringspremie voor iedereen zal uiteenlopen. Zo valt een premie lager uit wanneer je die op een jongere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders teveel risico. Gelijktijdig zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Makkum afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het regelen van een verzekering gaat dan ook vaak samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Makkum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Makkum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Makkum

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Makkum in te huren voor het organiseren van een uitvaartdienst in Makkum. Even vluchtig nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dat is dan tevens meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaartdienst op zichzelf. Voordat je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Makkum is het altijd verstandig om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je al snel een helder idee door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Verder is het een goed plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om bijkomende werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze heftige periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Makkum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Makkum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Makkum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Makkumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Makkum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Makkum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Makkum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Makkum

Betrouwbaar

30 juli 2022

Vertrouwelijk en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we snel de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Robert Smeets

Merci!

23 juli 2022

Vlug waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Enorm dankjewel!

- Annemarie van Loon

Perfect geregeld

16 juli 2022

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie buitengewoon soepel geregeld. Direct contact ook.

- Roy Boer

Een bijzonder afscheid

4 juli 2022

Omdat we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle zelfbedachte ideeën. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat graag wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blijgestemd met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Maartje Timmermans

Welgemeende betrokkenheid

2 juli 2022

Toen mijn moeder overleed was ik erg teneergeslagen en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ze was zo attent en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel sympathiek.

- Rob Brouwer

De ultieme groet was perfect

25 juni 2022

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een schitterend uitvaart voor onze lieve opa kunnen regelen.

- Jeffrey Bakker

De uitvaartdienst van opa was eerbiedig

12 juni 2022

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best indrukwekkend. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo bepalend is voor een fijne en waardige begrafenis!

- Arjan Bakker

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

11 juni 2022

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde volstrekt relaxed ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Klaas Jansen

Eerbiedige uitvaart

3 juni 2022

We hebben mijn broer een waardige en prachtige teraardebestelling kunnen geven. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed geweest.

- Martijn van de Wal

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Makkum

Anemoon Uitvaartbegeleiding

Heereweg 42a
8891 HT Midsland
Nederland

06 22334461
http://www.anemoonuitvaartbegeleiding.nl/

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/