Uitvaart Makkinga

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Makkinga?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Makkinga verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Makkinga – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Makkinga gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Makkinga

Uitvaart Makkinga
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 96 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Makkinga aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Makkinga, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Donkerbroek, Wijnjewoude en Bakkeveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Makkinga

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Makkinga is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Makkinga. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Makkinga kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Makkinga

Het afhandelen van een overlijden is iedere keer zwaarwegend. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schrik bij een onvoorzien heengaan. Het is daarnaast een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst de administratieve melding bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Makkinga. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstuk
  • Rouwkaarten
  • Het vervoer van de overledene
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • Koffie of thee
  • Aanvullende voorkeuren

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Makkinga persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische tijd een aantal dingen vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Makkinga

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Makkinga te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Makkinga contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Makkinga Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Makkinga. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Makkinga. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Makkinga bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Makkinga. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Makkinga

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Makkinga

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden het liefste niet mee belasten. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Makkinga een rustplaats gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard stijgen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed uit te vogelen voor je besluit om een keuze te maken. Naast de tarieven voor de rustplaats zelf zal je tevens prijzen kwijt zijn aan de grafsteen en een kist. Ook hierbij kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Makkinga zijn aanzienlijk minder duur. Het duurste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal geoorloofd tegen een kostenvergoeding. Het is ook geoorloofd om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Makkinga wilt is het van betekenis om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Makkinga

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Makkinga

De kosten voor een uitvaart in Makkinga kunnen mogelijk flink uitlopen als je meerdere behoeften hebt. We kunnen lastig een prijs vermelden aangezien een uitvaartdienst volkomen persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dat gemiddeld €1.500,-. Dit wordt (in de meest voorkomende gevallen) compleet gedekt door de verzekering. Dit is zeker weten wenselijk, gedurende deze ondersteuning zul je immers niet meer alles zelfstandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort zaken niet zelf te moeten regelen. De kosten voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op minimaal 500,-. De tarieven voor het transport variëren per uitvaartcentrum. Vaak kun je op voorhand de doorsnee prijzen van de verschillende uitvaartcentra zien op de webpagina van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Makkinga. Denk aan onder andere bloemen of kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je tevens te maken met extra kosten voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. Voor een crematie zal je te maken krijgen met mindere uitgaven, alleen zul je ook een urn en dergelijke moeten aankopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Makkinga en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Makkinga inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Makkinga inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Makkinga

Wij raden iedereen in Makkinga aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de geruststelling dat zij niet voor enorme prijzen komen te staan. Grofweg kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, aangezien je meer keuzes hebt. Dit is een zeer handige uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Er zijn bovendien nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Makkinga enorm fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Makkinga

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Makkinga verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Makkinga

Het is goed om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Makkinga te bellen. Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om onmiddellijk al dingen te organiseren. Als dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk vandaar verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Makkinga zal er een prachtige uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Makkinga

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Makkinga

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Makkinga. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Makkingase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Makkinga. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Makkinga bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Makkinga die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Makkinga

Persoonlijke uitvaartdienst

14 mei 2023

Omdat we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle eigen ideeën. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat het liefste wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Kevin Meijer

De laatste groet was perfect

9 mei 2023

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen houden aan onze lieve grootpapa.

- Sebastiaan van de Brink

Een eigen afscheid geregeld

3 mei 2023

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Vincent Koster

Een fijne uitvaart

29 april 2023

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer betrokken is dan die van ons. Enkel de nazorg kon misschien wat netter.

- Eric Evers

Passende uitvaart geregeld

17 april 2023

Vlug en eervol gedaan. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Angela de Ruiter

Geheel de zorg uit handen

9 april 2023

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was besloten . Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Fantastisch geregeld.

- Adriana Sanders

Respectvol en sober vertrek

2 april 2023

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. De koffie was enigszins minder lekker maar verder alles goed georganiseerd.

- Hendrika Visser

Wel betrokken bij de uitvaart

19 maart 2023

Mensen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Diana de Graaf

Schitterend afscheid

12 maart 2023

De uitvaart was behoorlijk indrukwekkend. Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen waardiger afscheid geregeld kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, hierdoor was er veel ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Remco Bakker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Makkinga

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

uitvaartverzorging MadelieF

Burgemeester Boldinghlaan 9
8334 ST Tuk
Nederland

06 33995950
http://www.uitvaartverzorging-madelief.nl/

Tri Limes Uitvaartzorg

Bergweg 66
8334 MC Tuk
Nederland

0521 519 016
http://trilimes.nl/