Uitvaart Lijtsewierrum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Lijtsewierrum die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Lijtsewierrum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Lijtsewierrum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Lijtsewierrum gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Lijtsewierrum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 74 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Lijtsewierrum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Lijtsewierrum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Boazum, Britswert en Wiuwert bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Lijtsewierrum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Lijtsewierrum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Lijtsewierrum. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Lijtsewierrum

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er verschillende gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en mogelijkerwijs de schrik bij een plotsklaps heengaan. Het is tevens een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Lijtsewierrum overgebracht worden. In de dagen meteen na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Lijtsewierrum.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Lijtsewierrum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Lijtsewierrum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Lijtsewierrum contacteren

Voor een begrafenis in Lijtsewierrum heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke impact op alle zaken voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentrum in Lijtsewierrum zijn schitterende mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Ook is daar alles in paraatheid om je geliefde passend te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Lijtsewierrum zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de dierbare ook thuis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt vooraf een moment voor condoleances houden voor alle mensen die de geliefde kenden. Eveneens kun je het exclusief houden voor enkel genodigden of familie.

In haast alle uitvaartcentra in Lijtsewierrum kun je gebruik maken van een bijzondere aula voor het vertrek. De dienst is het meest intieme stukje van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Meerdere uitvaartcentra in Lijtsewierrum kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je daarna doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Lijtsewierrum en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Lijtsewierrum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Lijtsewierrum

Bij een overlijden is een belangrijke keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Weet dat los van de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Lijtsewierrum gehouden kan worden.

Indien men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin daarnaast gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er ook voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Lijtsewierrum in de gaten hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tariefstelling voor een steen of monument op de gedenkplaats. Natuurlijk is de wil van de overledene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Lijtsewierrum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Lijtsewierrum

Het voelt misschien wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Lijtsewierrum. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan best prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Lijtsewierrum zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De kosten zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Lijtsewierrum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Lijtsewierrum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Lijtsewierrum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Lijtsewierrum

Een uitvaartverzekering in Lijtsewierrum afsluiten is een van de voornaamste beslissingen die je zelf kunt maken. Als je in Lijtsewierrum een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een fors onderdeel van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

Wat je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Lijtsewierrum is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan ook de aanleiding dat de premie voor iedereen zal wisselen. Zo valt een verzekeringspremie lager uit indien je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Lijtsewierrum afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren alvorens je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Lijtsewierrum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Lijtsewierrum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Lijtsewierrum

Het is slim om een uitvaartverzorger in Lijtsewierrum in de arm te nemen voor een afscheid in Lijtsewierrum. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsdienst is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Alle plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Als je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Lijtsewierrum is het iedere keer slim om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het allerlaatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Bovendien is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemstukken en kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze zware tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Lijtsewierrum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Lijtsewierrum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Lijtsewierrum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Lijtsewierrumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Lijtsewierrum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Lijtsewierrum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Lijtsewierrum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Lijtsewierrum

Persoonlijke uitvaart

14 juli 2022

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid verwerken. Omdat dit er nogal wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Paulus Schouten

De uitvaart was prachtig

8 juli 2022

Vlug en keurig geregeld. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Martine Verbeek

Een steun in deze lastige tijd

29 juni 2022

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Tamara van Beek

Een waardige uitvaart

24 juni 2022

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. Enkel de nazorg kon eventueel wat netter.

- Pieter Prins

Uitmuntend geregeld

17 juni 2022

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Met regelmaat werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes geregeld werd. Bovendien hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Bart van de Wal

Een steun in deze lastige tijd

5 juni 2022

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Buitengewoon fijn en een terechte pluim voor de snelle reacties.

- Tom Hermans

Een bijzonder afscheid

30 mei 2022

Aangezien we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Aangezien dit er nogal wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat graag wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Brenda Vos

De uitvaartdienst was prachtig

27 mei 2022

Vlot en netjes georganiseerd. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Johan Timmermans

Welgemeende interesse

18 mei 2022

Toen mijn mama overleed was ik erg triest en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de passende mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel sympathiek.

- Judith van Dongen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Lijtsewierrum

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/