Uitvaart Joure

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Joure?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Joure verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Joure – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Joure gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Joure
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Joure aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Joure, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rohel, Goingarijp en Broek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Joure

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Joure is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Joure. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Joure

Bij het overlijden van een medemens spelen er verschillende gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en mogelijkerwijs de schrik bij een plotsklaps heengaan. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er moet van alles besloten worden bij een teraardebestelling. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Joure. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Joure persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd enkele zaken over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Joure

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Joure te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Joure contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Joure Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Joure. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Joure er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Joure samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Joure. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Joure

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Joure

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel bovendien gevolgd. De keuze kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Joure zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Joure gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is uiteraard niet noodzakelijk. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Joure in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende kosten voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene immer leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Joure

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Joure

Het lijkt mogelijkerwijs wat bitter om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Joure. Het is echt noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal zaken zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Joure zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Joure en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Joure inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Joure inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Joure

Een uitvaartverzekering in Joure is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Wanneer je in Joure een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk onderdeel van de uitgaven zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer te adviseren.

Hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Joure is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor wisselt de premie ook per verzekerd bedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt gemiddeld minder premie dan een individu op oudere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Joure geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Nagenoeg iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren alvorens je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen later een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Joure

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Joure verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Joure

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Joure De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Wanneer dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om flink wat zaken uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken rondom een uitvaartdienst. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Joure zorgen voor een fijne laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Joure

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Joure

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Joure. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Jourese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Joure. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Joure bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Joure die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Joure

Op verzoek zowat direct een waardige begeleider

29 februari 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact waren. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Tessa van der Meer

Heel fijn opgevangen

19 februari 2024

Ons mamma stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de liefdevolle opvang was ontzettend welkom. Alles was bespreekbaar en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Michael van de Ven

Liefdevol bijgestaan

11 februari 2024

Het geweldige bestaan van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niets was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Frank Kuijpers

Uitvaartdienst ondersteuning was geweldig

5 februari 2024

Ieder tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg prettig. De lievelings lekkernij van oma stond gedurende de uitvaart (bij de koffie) centraal. Oprecht geweldig georganiseerd.

- Hendrikus Scholten

Betaalbaar en eervol

24 januari 2024

Een zowel goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. Aangezien onze inkomsten laag is was dit perfect.

- Jessica Hendriks

De uitvaartdienst was prachtig

17 januari 2024

Vlot en netjes geregeld. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Arjan van der Meer

Liefdevol opgevangen

12 januari 2024

Het geweldige leven van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Niets was te eigenaardig en het was zeer persoonlijk.

- Diana van de Pol

Magnifiek afscheid

6 januari 2024

Het was zo smaakvol! De troosteloosheid was groot na het sterven van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet fijner georganiseerd kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Laura Vink

Welgemeende betrokkenheid

28 december 2023

Het heengaan van mijn mama had een forse impact op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaakjes te bepalen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in contact komen met de passende mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Jeffrey van de Veen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Joure

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/