Uitvaart Itens

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Itens?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Itens verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Itens – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Itens gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Itens
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 72 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Itens aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Itens, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Britswert, Wiuwert en Rien bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Itens

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Itens is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Itens vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Itens

Een heengaan is immer een heftige aangelegenheid. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schrik bij een plotseling overlijden. Maar een heengaan houdt ook een drukke tijd in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Later moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Itens. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De uitvoering van het testament

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Itens unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode veel dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Itens

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Itens te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Itens contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Itens Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Itens. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Itens. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het vertrek. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Itens samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het moment ervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Itens. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Itens

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Itens

Bij een heengaan is een cruciale keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal ook gevolgd. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Itens zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Itens gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet verplicht. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er ook voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Itens in het oog hebt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende kosten voor een steen of monument op de rustplaats. Uiteraard is de wil van de overledene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Itens

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Itens

Het voelt misschien wat naar om na een heengaan na te denken over de tarieven van een uitvaart in Itens. Het is wel noodzaak gezien het organiseren van een heengaan best kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Itens zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Itens en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Itens inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Itens inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Itens

Het is voor iedereen in Itens raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte forse tarieven van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hier ben je dan gegarandeerd van een goed geregelde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is volmaakt indien je specifieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Itens best omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Itens

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Itens verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Itens

Meteen na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Itens Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al zaken te regelen. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie samen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Itens zorgen voor een mooie laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Itens

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Itens

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Itens. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Itensse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Itens. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Itens bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Itens die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Itens

Een uitkomst bij verdriet

23 juli 2022

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Enorm fijn en een terechte pluim voor de vlotte reacties.

- Joyce Blom

Prachtig afscheid

15 juli 2022

De uitvaart was behoorlijk indrukwekkend. Ondanks de rouw na het heengaan van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Zeer fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Adrianus de Vos

Uitvaart schitterend zoals verlangd

4 juli 2022

Exact zoals mijn pappa het wilde! Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk lage prijzen) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Niks was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Wendy Vermeulen

De uitvaart was fantastisch

29 juni 2022

Gauw en volmaakt alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Martinus van de Velden

Warmhartig bijgestaan

25 juni 2022

Ons mamma stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was enorm fijn. Niks was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Annemieke Peeters

Persoonlijke uitvaart

14 juni 2022

Aangezien we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle eigen ideeën. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid exact zoals pap dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blijgestemd met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Cornelia van den Heuvel

Het vertrek van grootvader was zo fijn!

7 juni 2022

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het enorm indrukwekkend. Gelukkig hadden we fijne begeleiding, wat zo bepalend is voor een fijne en passende uitvaart!

- Willem Hendriks

Heel erg betrokken

4 juni 2022

We waren absoluut wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl vlug in contact met een hele fijne begeleidster. Ze nam direct contact met ons op en heeft ons geweldig aangenaam geholpen.

- Cornelia Dijkstra

Verwachtingen zijn overtroffen

22 mei 2022

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was vlot georganiseerd.

- Richard van de Velde

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Itens

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/