Uitvaart Helvoirt

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Helvoirt?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Helvoirt verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Helvoirt – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Helvoirt gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Helvoirt
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Helvoirt aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Helvoirt, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Haarsteeg, Vught en Cromvoirt bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Helvoirt

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Helvoirt is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Helvoirt vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Helvoirt kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Helvoirt

Bij het overlijden van een naaste spelen er verscheidene gevoelens. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een plotsklaps heengaan. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Helvoirt gebracht worden. In de dagen direct na het overlijden moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Helvoirt persoonlijke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke tijd enkele zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Helvoirt

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Helvoirt te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Helvoirt contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Helvoirt. Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Helvoirt. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Helvoirt. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Helvoirt met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Helvoirt. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Helvoirt

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Helvoirt

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel ook gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Helvoirt gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Helvoirt in de gaten te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een (graf)steen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Helvoirt

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Helvoirt

Piekeren over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, vooral als je aan de tariefstelling denkt. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Hierin zitten wel allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Helvoirt zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Helvoirt en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Helvoirt inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Helvoirt inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Helvoirt

Een uitvaartverzekering in Helvoirt is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Wanneer je in Helvoirt een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk deel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij deze versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Helvoirt zal voortdurend afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dit is dan eveneens de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal verschillen. Zo valt een verzekeringspremie lager uit als je die op een jongere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger iemand. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Helvoirt je een te fors risico vindt, mogen ze je weigeren. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Helvoirt

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Helvoirt verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Helvoirt

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Helvoirt in te zetten voor een afscheid in Helvoirt. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan daarnaast gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaart zelf. Voordat je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Helvoirt is het altijd handig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een goed idee door wie jij graag de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Eveneens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemstukken en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Helvoirt ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze kritieke periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Helvoirt

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Helvoirt

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Helvoirt. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Helvoirtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Helvoirt. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Helvoirt bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Helvoirt die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Helvoirt

Op maat hulp was super!

28 november 2023

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm fijn. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Prachtig.

- Ingrid Smit

Direct in contact met de correcte personen

19 november 2023

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact stonden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Nancy Scholten

Lage tariefstelling en vredig

18 november 2023

Lage kosten en een vredig afscheid was wat we wensten. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit uitstekend.

- Claudia Peeters

Algeheel ontzorgt

9 november 2023

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was geregeld. Snel en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Super geregeld.

- Martinus Vermeulen

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

31 oktober 2023

Na de shock van het plotseling sterven van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Petje af.

- Martinus de Bruijn

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

26 oktober 2023

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo keurig geregeld konden krijgen.

- Christian Kramer

Flinke hulp gehad

16 oktober 2023

Wij konden eerst goed kijken wie wij fijn vonden. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en zaken uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Barry de Graaf

Respectvol en sober afscheid

10 oktober 2023

We hebben onze broer een waardige en mooie teraardebestelling kunnen geven. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed geregeld.

- Robertus de Graaf

Uitvaartverzorger zeer lief

3 oktober 2023

Vooraf komt het verdriet en de klap en dan weet je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inschakelen hiervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Niets geen zakelijk gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Kirsten van der Horst

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Helvoirt

LauDika uitvaartverzorging

Kota Inten 12
5263 MG Vught
Nederland

06 23862353
https://www.laudika-uitvaartverzorging.nl/

Kindt Uitvaartzorg

Klein Brabant 187
5262 RT Vught
Nederland

073 684 1614
http://www.kindt-uitvaartzorg.nl/

Begr.ond. Rien Bijnen B.V.

Wolfskamerweg 16
5262 SJ Vught
Nederland

073 656 2379
http://www.bijnenvught.nl/