Uitvaart Haarlemmerliede

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Haarlemmerliede?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Haarlemmerliede verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Haarlemmerliede – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Haarlemmerliede gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Haarlemmerliede
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Haarlemmerliede aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Haarlemmerliede, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zwanenburg, Velserbroek en Haarlem bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Haarlemmerliede

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Haarlemmerliede kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Haarlemmerliede. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Haarlemmerliede

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat elke stap van cruciaal belang is raden wij je aan om hulp te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of bekenden je hierbij ondersteunen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het regelen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? De eerste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Haarlemmerliede is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het organiseren. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak normaal om slechts de directe kring op de hoogte te stellen.

Daarna is het tijd voor de praktische uitwerking van de teraardebestelling. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Haarlemmerliede

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Haarlemmerliede te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Haarlemmerliede contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Haarlemmerliede Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Haarlemmerliede. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Haarlemmerliede er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het vertrek. Ook kunt je in uitvaartcentrum Haarlemmerliede samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Haarlemmerliede. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Haarlemmerliede

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Haarlemmerliede

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van personen. Hier wil je jouw nabestaanden liever niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Haarlemmerliede een rustplaats georganiseerd moet worden. De tarieven kunnen fiks oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Naast de prijzen voor de rustplaats zelf zal je gelijktijdig kosten kwijt zijn aan de steen en een kist. Ook hierbij kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Haarlemmerliede zijn aanmerkelijk beter geprijsd. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de urn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er vanzelfsprekend daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Haarlemmerliede wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Haarlemmerliede

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Haarlemmerliede

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Haarlemmerliede. Het is tevens noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden best prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hier aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een advertentie voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier normaal bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De kosten zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Haarlemmerliede en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Haarlemmerliede inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Haarlemmerliede inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Haarlemmerliede

Het is voor elk persoon in Haarlemmerliede raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte aanzienlijke tarieven van de uitvaart komen te staan. Bij benadering zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hier ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een spaarpotje op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Tot slot is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Haarlemmerliede behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Haarlemmerliede

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Haarlemmerliede verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Haarlemmerliede

Meteen na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Haarlemmerliede Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om flink wat zaken uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het rouwvervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het invullen van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk vandaar meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Haarlemmerliede zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Haarlemmerliede

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Haarlemmerliede

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Haarlemmerliede. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Haarlemmerliedese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Haarlemmerliede. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Haarlemmerliede bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Haarlemmerliede die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Haarlemmerliede

Een uitkomst bij verdriet

22 november 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Erg prettig en een enorme pluim voor de vlotte reacties.

- Jolanda Postma

De uitvaartdienst van grootvader was ontzagwekkend

13 november 2023

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu begrijpen wij hoe bepalend de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Michael de Bruijn

De uitvaart van grootvader was eerbiedig

5 november 2023

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we fijne begeleiding, wat zo beslissend is voor een goede en waardige uitvaartdienst!

- Maaike Willemsen

Het afscheid was adembenemend

4 november 2023

Vlug en zorgvuldig geregeld. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Tessa Jacobs

Zeer meelevend

25 oktober 2023

Na het heengaan wisten we even niet wat we nou moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl vlug in contact met een hele liefdevolle begeleidster. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons geweldig prettig geholpen.

- Petra van der Horst

Formidabel afscheid

17 oktober 2023

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen beter afscheid georganiseerd kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaartdienst te organiseren.

- Karin Verbeek

Welgemeende betrokkenheid

8 oktober 2023

Toen mijn mama overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Echt heel vriendelijk.

- Simon Visser

Op verzoek vrijwel onmiddellijk een passende begeleider

6 oktober 2023

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Dit was erg speciaal en mogelijk door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Peter de Jonge

De uitvaart van grootvader was eerbiedig

30 september 2023

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo bepalend is voor een fijne en passende uitvaart!

- Renate Wolters

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Haarlemmerliede

Uitvaartverzorging kaptein

Herculesstraat 33
1973 VM IJmuiden
Nederland

06 53456439
http://www.uitvaartverzorgingkaptein.nl/

Alice Loeters Persoonlijke Uitvaartzorg

Van Lenneplaan 76
1985 AH Driehuis
Nederland

0255 517 452
http://www.aliceloeters.nl/

Westerveld

Duin- en Kruidbergerweg 6
1985 HG Driehuis
Nederland

0255 514 843
http://www.bc-westerveld.nl/