Uitvaart Giessenburg

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Giessenburg?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Giessenburg verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Giessenburg – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Giessenburg gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Giessenburg vinden

Uitvaart Giessenburg
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 111 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Giessenburg aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Giessenburg, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Ammerstol, Groot Ammers en Nieuwpoort bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Giessenburg

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Giessenburg is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Giessenburg vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Giessenburg kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Giessenburg

Het regelen van een overlijden is altijd zwaarwegend. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is bovendien een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Giessenburg vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Giessenburg.

Zeker zul je in deze hectische periode enkele dingen missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Giessenburg

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Giessenburg te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Giessenburg contacteren

Bij een teraardebestelling in Giessenburg kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante functie bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de dag als de dag zelf. In elk uitvaartcentrum in Giessenburg zijn geweldige mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Ook is daar alles in gereedheid om je geliefde zorgvuldig te laten verzorgen.

De zwaarstwegende rol van een uitvaartcentrum Giessenburg zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances organiseren voor alle personen die de overledene kenden. Ook kun je het privé houden voor alleen genodigden of naverwanten.

De meeste uitvaartcentra in Giessenburg hebben een zaal waar de dienst georganiseerd kan worden. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stukje van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de ruimte voor zelfstandig geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende religies. In menig uitvaartcentrum Giessenburg zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen bij de dienst.

Wanneer het afscheid is geweest kun je achteraf dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Giessenburg met elkaar en maak een weloverwogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Giessenburg

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Giessenburg

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast gevolgd. De keuzemogelijkheid kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Giessenburg gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is simpelweg niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Giessenburg in het oog te houden. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tariefstelling voor een grafsteen of monument op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Giessenburg

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Giessenburg

Het lijkt misschien wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Giessenburg. Het is toch echt noodzaak gezien het regelen van een heengaan behoorlijk duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel circa € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Giessenburg en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Giessenburg inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Giessenburg inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Giessenburg

Het is voor iedereen in Giessenburg raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je familie niet voor onverwachte hoge kosten van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn opgenomen. Hier ben je dan verzekerd van een degelijk georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is ideaal indien je persoonlijke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Giessenburg behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Giessenburg

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Giessenburg verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Giessenburg

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Giessenburg Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al dingen te regelen. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Giessenburg zorgen voor een fijne finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Giessenburg

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Giessenburg

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Giessenburg. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Giessenburgse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Giessenburg. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Giessenburg bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Giessenburg die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Giessenburg

Respectvol en sober afscheid

24 november 2023

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was super geregeld.

- Daniël Peeters

Vlug en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

14 november 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde volstrekt ontspannen ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Rogier de Lange

Uitvaartdienst begeleiding was top

5 november 2023

Dag en nacht bereikbaar was heel erg fijn. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Mooi.

- Patrick Hofman

Op verzoek zowat onmiddellijk een passende begeleider

2 november 2023

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen alvast door te nemen. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact stonden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Angela Bosch

Persoonlijke hulp was geweldig!

28 oktober 2023

Ongeacht het ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer aangenaam. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van oma. Echt formidabel geregeld.

- Jeffrey Bakker

De begrafenis van grootvader was ontzagwekkend

17 oktober 2023

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu weten wij hoe belangrijk de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Willem de Jong

Enorm geholpen

13 oktober 2023

Wij konden eerst goed voelen wie wij prettig vonden. Al snel waren we met iemand in contact die ons zelf benaderde en zaken uit handen nam. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was geregeld.

- Simone Blom

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

5 oktober 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Simone de Vries

Het afscheid was mooi

24 september 2023

Vlug en fatsoenlijk georganiseerd. Achteraf nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Angelique Jonker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Giessenburg

Stoppelenburg funeral care Linquenda

Groene Singel 14
2871 TA Schoonhoven
Nederland

0182 382 231
https://stoppelenburguitvaart.nl/uitvaartcentrum-schoonhoven/

Uitvaartcentrum De Grote Haar

Haarweg 1a
4205 ND Gorinchem
Nederland

0183 633 500
http://www.degrootuitvaartverzorging.nl/

Beheermaatschappij Agnietenklooster B.V.

Boerenstraat 11
4201 GA Gorinchem
Nederland

0183 633 036
http://www.bcndegroot.nl/