Uitvaart Firdgum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Firdgum die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Firdgum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Firdgum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Firdgum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Firdgum vinden

Uitvaart Firdgum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 78 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Firdgum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Firdgum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Ried, Peins en Tzummarum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Firdgum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Firdgum kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Firdgum vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Firdgum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Firdgum

Het regelen van een overlijden is iedere keer zwaarwegend. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de shock bij een plotseling heengaan. Het is tevens een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Ten eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Firdgum. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Firdgum.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode meerdere dingen missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Firdgum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Firdgum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Firdgum contacteren

Voor een begrafenis in Firdgum heb je de keuze uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke impact op alle aangelegenheden voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentrum in Firdgum zijn schitterende mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Tegelijkertijd is hier alles beschikbaar om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Firdgum zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de overledene ook in huis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances organiseren voor alle mensen die de dierbare kenden. Verder kun je het besloten houden voor alleen genodigden of naverwanten.

In bijna alle uitvaartcentra in Firdgum kun je gebruik maken van een aparte zaal voor het vertrek. De plechtigheid is het meest intieme deel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Firdgum zijn er ook opties voor video- of foto presentaties bij de plechtigheid.

Zodra het afscheid is genomen kun je vervolgens dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Firdgum en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Firdgum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Firdgum

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Firdgum gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden getransporteerd. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Firdgum in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Overigens is de voorkeur van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Firdgum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Firdgum

Het voelt mogelijk wat bitter om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Firdgum. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier standaard bij in. De kosten voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een regulier graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Firdgum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Firdgum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Firdgum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Firdgum

Wij raden iedereen in Firdgum aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor aanzienlijke prijzen komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is perfect als je aparte voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Firdgum enorm fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Firdgum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Firdgum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Firdgum

Het is verstandig om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Firdgum te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat zaken uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later kunnen jullie tezamen bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Firdgum zorgen voor een fijne laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Firdgum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Firdgum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Firdgum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Firdgumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Firdgum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Firdgum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Firdgum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Firdgum

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

12 juli 2022

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Inge Driessen

Blij met warme begeleiding

5 juli 2022

Ik heb zeer attente ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact vinden met deze mensen. De eerstvolgende dag was dit geregeld.

- Michael van de Velden

Betrokken en hulpvaardig

26 juni 2022

Dit gaan we niet snel vergeten want de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Nathalie Huisman

Op verzoek praktisch direct een passende begeleider

25 juni 2022

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en wensen reeds door te spreken. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken ervan.

- Wouter van de Berg

Erkentelijk voor een eigen afscheid

14 juni 2022

Onze man van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet teveel en de hulp was zeer gerespecteerd.

- Joost Bosch

Waardige uitvaart geregeld

11 juni 2022

Vlug en loffelijk gedaan. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Marianne Smits

Het vertrek van opa was zo mooi!

3 juni 2022

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best indrukwekkend. Voortaan begrijpen wij hoe belangrijk de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Joris Peeters

Fijne mensen voor de uitvaartdienst

23 mei 2022

De uitvaart is vlot, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Jeffrey Hoekstra

Een intieme teraardebestelling

15 mei 2022

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg lief. Zelfs het helpen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de assistentie was zeer gerespecteerd.

- Charlotte Hendriks

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Firdgum

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Faber Uitvaartzorg

Walperterwei 39
8731 CD Wommels
Nederland

0515 331 726
http://www.faberuitvaartzorg.nl/

Uitvaartverzorging Schoustra

De Greft 19
9022 CB Mantgum
Nederland

058 250 1380
http://www.uitvaartschoustra.nl/