Uitvaart Erica

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer in Erica die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Erica verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Erica – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Erica gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Erica
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 90 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Erica aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Erica, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zandpol, Weiteveen en Nieuw Schoonebeek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Erica

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Erica kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Erica vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Erica kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Erica

Bij het wegvallen van een naaste spelen er diverse emoties. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een onverwachts overlijden. Het is tevens een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Erica overgebracht worden. In de dagen direct na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Erica unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd enkele dingen vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Erica

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Erica te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Erica contacteren

Voor een teraardebestelling in Erica heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke rol bij zowel alle activiteiten vooraf aan de dag als de dag zelf. In alle uitvaartcentra in Erica zijn er adequate faciliteiten om de overledene bekwaam en met trots te bewaren tot de dag van de begrafenis. Bovendien is daar alles in paraatheid om je dierbare fatsoenlijk te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Erica zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de geliefde kenden. Daarnaast kun je het besloten houden voor louter genodigden of familie.

De meeste uitvaartcentra in Erica hebben een gehoorzaal waar de dienst georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme stuk van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de gelegenheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsthema’s. In veel uitvaartcentrum Erica zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen gedurende de dienst.

Zodra het afscheid is geweest kun je vervolgens vaak nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt normaliter kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Erica met mekaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Erica

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Erica

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer intieme keuze van mensen. Hier wil je jouw nabestaanden eigenlijk niet mee opzadelen. Een crematie is doorgaans genomen minder duur dan een begrafenis. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Erica een graf gehuurd moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Naast de tariefstelling voor het graf zelf zal je daarnaast kosten kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Ook hier kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Erica brengt mindere tarieven met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig denkbaar tegen een vergoeding. Je kunt er vanzelfsprekend daarnaast voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Erica, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt daarom al snel veel besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Erica

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Erica

Piekeren over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Het is wel noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden enorm prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Daarbij zitten weliswaar flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Erica zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Erica en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Erica inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Erica inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Erica

Wij raden iedereen in Erica aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de geruststelling dat zij niet voor forse tarieven komen te staan. Kort genomen kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je gegarandeerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een kapitaal op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Verder is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Erica dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Erica

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Erica verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Erica

Meteen na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Erica De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaart. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Daarna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk vandaar meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Erica zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Erica

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Erica

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Erica. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ericase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Erica. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Erica bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Erica die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Erica

Heel fijn opgevangen

18 juli 2022

Het mooie leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niets was te eigenaardig en het was geweldig persoonlijk.

- Adriaan van de Brink

Uitvaartbegeleider was heel lief

15 juli 2022

Vooraf komt het verdriet en de klap en dan besef je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen hiervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niets geen koel gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Niks anders dan respect hiervoor.

- Angelique Post

Persoonlijke uitvaartdienst

8 juli 2022

Aangezien we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle eigen ideeën. Aangezien dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze papa dat het liefste wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Rutger van de Velde

Persoonlijke hulp en toeverlaat

29 juni 2022

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de persoon van het crematie centrum was geweldig. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Marcel van der Heijden

Geweldige uitvaart

23 juni 2022

De uitvaart was zeer imponerend. Ondanks het verdriet na het overlijden van grootmoeder hadden we geen beter afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er veel ruimte om de uitvaartdienst te regelen.

- Johannes van de Veen

Snel en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

16 juni 2022

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Astrid Dekker

Uitvaartdienst prachtig zoals verlangd

6 juni 2022

Het is exact gegaan zoals papa het het liefste had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was erg mooi met alle ‘vreemde’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Naderhand is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Cindy Visser

Lage tarieven en sereen

30 mei 2022

Lage prijzen en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Nicole Janssen

Prachtige uitvaart

22 mei 2022

De uitvaart was erg indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het heengaan van grootmoeder hadden we geen mooier afscheid geregeld kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaart te regelen.

- Guido Dekker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Erica

Stg. tot Beh. van het Cremat. “De Meerdijk”

Meerdijk 74
7825 TH Emmen
Nederland


http://www.crematoriumdemeerdijk.nl/

UITVAARTVERZORGING HBS

Sint Gerardusstraat 92
7826 CH Emmen
Nederland

0591 725 802
http://uitvaartverzorginghbs.nl/

Crematorium de Meerdijk

Meerdijk 74
7825 TH Emmen
Nederland

0591 628 305
http://www.crematoriumdemeerdijk.nl/