Uitvaart Engelum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Engelum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Engelum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Engelum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Engelum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Engelum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 102 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Engelum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Engelum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Blessum, Deinum en Marssum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Engelum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Engelum kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Engelum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Engelum

Er komt veel inspanning kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Aangezien iedere fase van fundamenteel belang is adviseren wij je aan om hulp te vragen bij het regelen van de uitvaart. Vaak willen familieleden of vrienden je hierbij assisteren, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? De belangrijkste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Engelum is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om alleen de directe kring te verwittigen.

Dan is het tijd voor de concrete uitwerking van de begrafenis. Daarmee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd wijs om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is veelal wat in gedocumenteerd rondom de laatste voorkeuren. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het belangrijk om de resterende zaken te organiseren. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (eventuele) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Engelum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Engelum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Engelum contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Engelum. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Engelum. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Engelum. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Foto’s aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het afscheid. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Engelum bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Engelum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Engelum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Engelum

Bij een heengaan is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Engelum zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Engelum gehouden kan worden.

Indien men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin eveneens gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er ook voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Engelum in de gaten houdt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de voorkeur van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Engelum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Engelum

De kosten voor een uitvaart in Engelum kunnen zeker aanzienlijk oplopen als je aanzienlijke voorkeuren hebt. Het is moeilijk om een inschatting te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dat meestal €1.500,-. Dat wordt (in de meeste situaties) compleet afgedekt door de verzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven organiseren. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan in ieder geval 500,-. De tarieven voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Regelmatig kun je op de internetpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die gepaard gaan met het transport.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Engelum. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of rouwkaarten. Daarnaast zal je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een begrafenis heb je ook te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de tariefstelling over het algemeen lager maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Engelum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Engelum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Engelum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Engelum

Het is voor elk persoon in Engelum slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de geruststelling dat zij niet voor aanzienlijke tarieven komen te staan. Meestal zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarbij je verzekerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is volmaakt als je persoonlijke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Engelum dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk onmisbaar. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Engelum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Engelum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Engelum

Meteen na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Engelum De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus diverse uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Engelum zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Engelum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Engelum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Engelum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Engelumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Engelum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Engelum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Engelum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Engelum

De uitvaart was prachtig

23 november 2023

Vlug en keurig geregeld. Daarnaast nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Anna van Veen

Eerbiedige uitvaart

15 november 2023

We hebben onze broer een eerbiedige en indrukwekkende teraardebestelling kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was top geregeld.

- Joris van de Pol

Eervol afscheid begeleid

8 november 2023

Vlug en eervol gedaan. Heel tevreden.

- Nathalie Willemsen

Dank jullie wel!

3 november 2023

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks alleen hoeven doen.
Mega bedankt!

- Nathalie Scholten

Op verzoek praktisch onmiddellijk een waardige begeleider

23 oktober 2023

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen reeds door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact stonden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Barry Dijkstra

Volledig ontzorgt

21 oktober 2023

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Vlot en eenvoudig kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Hendrika van Beek

Bedankt!

9 oktober 2023

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Enorm dankjewel!

- Raymond Prins

De uitvaart van grootvader was eerbiedig

6 oktober 2023

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we meelevende hulp, wat zo belangrijk is voor een goede en waardige uitvaart!

- David van de Veen

Afscheid schitterend zoals verlangd

30 september 2023

Precies zoals mijn pappa het wilde! Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief voordelig deze uitvaart georganiseerd is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘aparte’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Achteraf is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Nancy van de Berg

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Engelum

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/