Uitvaart Berlicum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Berlicum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Berlicum verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Berlicum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Berlicum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Berlicum vinden

Uitvaart Berlicum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 121 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Berlicum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Berlicum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Den Dungen, Boxtel en Gemonde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Berlicum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Berlicum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Berlicum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Berlicum

Een overlijden is iedere keer een schokkende aangelegenheid. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is daarnaast een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet van alles besloten worden bij een begrafenis. Als eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Berlicum vervoerd worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Berlicum unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode veel dingen vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Berlicum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Berlicum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Berlicum contacteren

Bij een teraardebestelling in Berlicum kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke rol bij zowel alle activiteiten vooraf aan de uitvaart als de begrafenis zelf. In iedere uitvaartcentrum in Berlicum zijn geweldige mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Tevens is daar alles in paraatheid om je geliefde zorgvuldig te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Berlicum zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Berlicum hebben een zaal waar de dienst georganiseerd kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg uniek maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Berlicum zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen tijdens de dienst.

Wanneer het afscheid is genomen kun je aansluitend dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Berlicum met elkaar en maak een afgewogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Berlicum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Berlicum

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Berlicum zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Berlicum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Berlicum in de gaten te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een grafsteen of gedenkteken op de gedenkplaats. simpelweg is de wil van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Berlicum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Berlicum

Het lijkt mogelijkerwijs wat bitter om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Berlicum. Jammer genoeg is dit echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Daarbij zitten wel allerlei mogelijkheden inbegrepen. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De kosten zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Berlicum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Berlicum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Berlicum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Berlicum

Een uitvaartverzekering in Berlicum vergelijken is een van de voornaamste beslissingen die je zelf kunt maken. Als je in Berlicum een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een fors deel van de uitgaven zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het te adviseren, het maakt het je namelijk echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Berlicum zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Dat is dan eveneens de reden dat de verzekeringspremie voor iedereen zal afwijken. Zo valt een premie minder hoog uit indien je deze op een jongere leeftijd afsluit. Verstandig, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger persoon. Verder zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Berlicum je een te groot risico vindt, kunnen ze je afwijzen. Nagenoeg altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren alvorens je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig geld apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Berlicum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Berlicum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Berlicum

Het is slim om een uitvaartverzorger in Berlicum in te zetten voor een afscheidsdienst in Berlicum. We hebben het al even vluchtig aangestipt in dit artikel, echter is het handig om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan daarnaast gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden geregeld.

Alle formaliteiten en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Wanneer je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Berlicum is het iedere keer goed om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een helder idee door wie jij graag de laatste dag van jouw dierbare laat regelen. Tevens is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Berlicum ook in de gelegenheid om eventueel live muziek te organiseren als de overledene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze kritieke tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Berlicum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Berlicum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Berlicum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Berlicumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Berlicum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Berlicum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Berlicum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Berlicum

Heel fijn opgevangen

19 mei 2024

Het mooie bestaan van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niks was te raar en het was enorm persoonlijk.

- Mirjam Smeets

Een bijzonder afscheid

16 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag snel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Er waren allerlei voorkeuren en daarom werd afscheid net zoals pap dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blijgestemd met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Maria Visser

Het vertrek van grootvader was zo mooi!

6 mei 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu weten wij hoe belangrijk de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Laura van der Meulen

Algeheel ontzorgt

30 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het eenvoudig aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Absoluut tevreden.

- Saskia van Dijk

Erg tevreden door attente hulp

21 april 2024

Ik heb hele liefdevolle ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn man moest organiseren. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Lisette Koster

Geweldige uitvaart

16 april 2024

De uitvaart was zeer imponerend. Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er flink wat tijd om de uitvaartdienst te organiseren.

- Johannes de Jonge

Tot in de puntjes verzorgd

9 april 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes georganiseerd werd. Verder hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Danny de Groot

Een integere uitvaart

31 maart 2024

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we snel de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Maartje Peters

Warmhartig bijgestaan

26 maart 2024

Het schitterende bestaan van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Alles was een optie en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Anouk Peeters

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Berlicum

Uitvaartcentrum Bijnen – Sint-Michielsgestel

Nieuwstraat 32
5271 AD Sint-Michielsgestel
Nederland

073 656 2379
http://bijnen.nu/

ArtsLommelen Uitvaartverzorging

Gerrit Schultestraat 24
5247 XP Rosmalen
Nederland

06 53616114
http://www.artslommelen.nl/

Bijnen Berlicum Uitvaartverzorging

Kerkwijk 44A
5258 KC Berlicum
Nederland

073 503 1518
http://www.bijnenberlicum.nl/