Uitvaart Achterveld

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Achterveld?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Achterveld verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Achterveld – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Achterveld gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Achterveld

Uitvaart Achterveld
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 111 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Achterveld aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Achterveld, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hooglanderveen, Leusden en Stoutenburg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Achterveld

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Achterveld kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Achterveld vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Achterveld kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Achterveld

Het afhandelen van een heengaan is immer intensief. Denk aan de schrik bij een onverwachts heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is ook een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel georganiseerd worden bij een uitvaart. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Achterveld. In de dagen direct na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Indien er van tevoren duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Achterveld.

Zeker zul je in deze hectische tijd een aantal zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Achterveld

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Achterveld te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Achterveld contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Achterveld Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Achterveld. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Achterveld er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Achterveld met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Achterveld kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Achterveld

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Achterveld

Bij een heengaan is een significante keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast gevolgd. De keuzemogelijkheid kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Achterveld zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Achterveld gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is simpelweg niet noodzakelijk. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Achterveld in de gaten hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. logischerwijs is de wens van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Achterveld

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Achterveld

Het lijkt misschien wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Achterveld. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Achterveld zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten hoger dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Achterveld en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Achterveld inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Achterveld inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Achterveld

Een uitvaartverzekering in Achterveld is de belangrijkste keuze van je uitvaart. Als je in Achterveld een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk gedeelte van de uitgaven zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, aangezien het dingen zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Achterveld zal voortdurend afhankelijk zijn van bepalende factoren. Dat is dan zeker de oorzaak dat de premie voor iedereen zal wisselen. Een jonger individu betaalt doorgaans lagere premie dan een persoon op latere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders te veel risico. Ook zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Achterveld je een te fors risico vindt, kunnen ze je weigeren. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook veelal samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden later een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw naasten benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Achterveld

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Achterveld verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Achterveld

Het is verstandig om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Achterveld te bellen. Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al dingen te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken rondom een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Hierna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Achterveld zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Achterveld

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Achterveld

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Achterveld. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Achterveldse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Achterveld. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Achterveld bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Achterveld die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Achterveld

Persoonlijke begeleiding afscheid

19 mei 2024

Lieve mensen die alles rap en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Jacoba Willemsen

Een intieme teraardebestelling

14 mei 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de handreiking was erg gewaardeerd.

- Petrus Brouwer

Een waardige uitvaart

10 mei 2024

We hebben een zeer geschikte begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon wellicht wat beter.

- Inge van de Berg

De ultieme groet was perfect

29 april 2024

Ik heb echt niet de geschikte woorden om te beschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen regelen.

- Sylvia van de Wal

Fantastisch afscheid

23 april 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk imponerend. De verslagenheid was groot na het overlijden van oma maar de uitvaart had niet fijner geregeld kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Rutger Dekker

Houvast in deze heftige tijd

15 april 2024

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Franciscus van der Meulen

Het afscheid van grootvader was erg fijn!

11 april 2024

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we fijne hulp, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en passende uitvaartdienst!

- Jelle de Bruijn

Welgemeende interesse

3 april 2024

Het overlijden van mijn mama had een grote invloed op mij, diepe rouw en dus niet in staat dingen te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo attent en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Nicolaas Driessen

Fantastische uitvaart

26 maart 2024

Het was zo fijn! De troosteloosheid was enorm na het overlijden van oma maar de uitvaart had niet prettiger georganiseerd kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te organiseren.

- Mark Dekker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Achterveld

Blokhuis Uitvaartzorg

Van Goghlaan 8
3931 TP Woudenberg
Nederland

033 286 3969
http://www.blokhuisuitvaartzorg.nl/

Uitvaartcentrum Henschoten

Henschoterlaan 44
3931 DB Woudenberg
Nederland

033 286 3969
http://uitvaartcentrumwoudenberg.nl/

De Ruiter Uitvaartzorg Ede Veenendaal Wageningen Arnhem Nijmegen

Kerklaan 3
3905 MC Veenendaal
Nederland

06 10710789
http://www.deruiteruitvaartzorg.nl/