Uitvaart Zandvoort

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in Zandvoort?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Zandvoort verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Zandvoort – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Zandvoort gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Zandvoort vinden

Uitvaart Zandvoort
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Zandvoort aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Zandvoort, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Santpoort Noord, Santpoort Zuid en Heemstede bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Zandvoort

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Zandvoort kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Zandvoort vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Zandvoort kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Zandvoort

Het afhandelen van een overlijden is iedere keer heftig. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de shock bij een onvoorzien overlijden. Het is daarnaast een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste de administratieve melding bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Zandvoort gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Zandvoort unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Zandvoort

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Zandvoort te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Zandvoort contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Zandvoort. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Zandvoort. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je behandeling wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Zandvoort. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Zandvoort met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Zandvoort kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Zandvoort

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Zandvoort

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen bij voorkeur niet mee belasten. Een crematie is over het algemeen genomen minder prijzig dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Zandvoort een grafkuil geregeld moet worden. De tariefstelling hiervoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de tarieven voor de rustplaats zelf zal je eveneens tarieven kwijt zijn aan de (graf)steen en een grafkist. Ook hier kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Zandvoort brengt minder prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Zandvoort, is het altijd wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt zo al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Zandvoort

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Zandvoort

Het lijkt wellicht wat wrang om na een heengaan te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Zandvoort. Het is tevens noodzaak gezien het organiseren van een heengaan enorm prijzig kan zijn. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Zandvoort zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Zandvoort en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Zandvoort inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Zandvoort inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Zandvoort

Het is voor iedereen uit Zandvoort raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je nabestaanden niet voor onverwachte hoge tarieven van de uitvaart komen te staan. Meestal zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waardoor je gegarandeerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is perfect als je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Zandvoort dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijk vereist. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Zandvoort

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Zandvoort verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Zandvoort

Het is goed om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Zandvoort te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei zaken uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaart. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Hierna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Zandvoort zorgen voor een prachtige allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Zandvoort

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Zandvoort

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Zandvoort. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Zandvoortse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Zandvoort. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Zandvoort bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Zandvoort die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Zandvoort

De uitvaart was geweldig

25 november 2023

Vlug en fatsoenlijk georganiseerd. Achteraf nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Paulus Dekker

Uitvaartverzorger erg zorgzaam

15 november 2023

Na de schok van het abrupt heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen koel gedoe, gewoon heel eigen en niets was vreemd.Petje af.

- Maria de Bruin

Persoonlijke uitvaartdienst

9 november 2023

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in de plechtigheid verwerken. Aangezien dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat het liefste wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Sebastiaan van den Broek

Heel erg betrokken

29 oktober 2023

We waren absoluut wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlot in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons heel prettig geholpen.

- Cindy van Dijk

Welgemeende interesse

24 oktober 2023

Het overlijden van mijn moeder had een grote impact op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te regelen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Wilhelmina Martens

Grote steun gehad

13 oktober 2023

Wij konden eerst goed voelen wie wij aangenaam vonden. Al snel waren we met iemand in contact die ons zelf benaderde en dingen uit handen nam. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was georganiseerd.

- Rob Blom

Uitvaartdienst schitterend zoals gewild

2 oktober 2023

Exact zoals mijn papa het wilde! Echt bijzonder mooi (en met relatief beperkte kosten) hoe we dit vertrek hebben mogen invullen. Niks was vreemd of teveel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Sandra de Koning

Een respectvol afscheid

28 september 2023

We hebben een buitengewoon waardige begeleider kunnen vinden. We hebben alleen na de plechtigheid niets meer vernomen, jammer.

- Bastiaan van Loon

Uitvaart begeleiding was geweldig

22 september 2023

Elk moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm fijn. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van oma. Echt geweldig geregeld.

- Anouk Post

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Zandvoort

Uitvaartverzorging kaptein

Herculesstraat 33
1973 VM IJmuiden
Nederland

06 53456439
http://www.uitvaartverzorgingkaptein.nl/

Westerveld

Duin- en Kruidbergerweg 6
1985 HG Driehuis
Nederland

0255 514 843
http://www.bc-westerveld.nl/

Loft Uitvaartbegeleiding | Afscheid in het bijzonder

Manpadslaan 22
2105 MA Heemstede
Nederland

06 20380224
http://www.loftuitvaartbegeleiding.nl/