Uitvaart Wierden

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Zoek jij ondersteuning voor de uitvaart in Wierden?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wierden verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Wierden – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wierden gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Wierden
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wierden aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wierden, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rijssen, Zuna en Notter bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wierden

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wierden kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Wierden. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Wierden kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wierden

Een overlijden is immer een schokkende situatie. Denk aan de schrik bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet van alles besloten worden bij een teraardebestelling. Als eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Wierden vervoerd worden. In de dagen direct na het overlijden dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Wierden unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende periode enkele dingen over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wierden

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wierden te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wierden contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Wierden. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wierden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Wierden er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Wierden bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Wierden kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wierden

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Wierden

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Liever wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder prijzig dan een begrafenis. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Wierden een graf gehuurd moet worden. De kosten kunnen fiks stijgen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te vogelen alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tarieven hierin overigens ook weer gigantisch verschillen.

Een crematie in Wierden brengt minder tarieven met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Het is eveneens een optie om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wierden, is het altijd wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Wierden

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Wierden

Het lijkt mogelijkerwijs wat wrang om na een heengaan na te denken over de tarieven van een uitvaart in Wierden. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een heengaan best duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel rond de € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Wierden zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wierden en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wierden inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wierden inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wierden

Wij advisreren iedereen in Wierden aan om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor flinke tarieven komen te staan. Vaak kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is uitstekend indien je specifieke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Wierden best omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wierden

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wierden verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wierden

Het is raadzaam om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Wierden te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Wierden zorgen voor een prachtige finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Wierden

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wierden

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wierden. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wierdense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wierden. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wierden bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wierden die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wierden

Respectvol en sober afscheid

20 mei 2024

We hebben onze broer een waardige en prachtige teraardebestelling kunnen geven. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Christian de Haan

Het afscheid was geweldig geregeld

14 mei 2024

Ik heb echt niet de geschikte woorden om te definiëren hoe bijpassend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen geven aan onze lieve opa.

- Marloes van Beek

Volledig ontzorgt

5 mei 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het eenvoudig aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Nicole Mulder

Het afscheid was adembenemend

28 april 2024

Razendsnel en netjes georganiseerd. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Natasja van Dongen

Vlot geregelde huiselijke uitvaart

25 april 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de plek) voelde volkomen relaxed ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- René van den Heuvel

Een warme uitvaart

17 april 2024

We hebben een uitermate geschikte ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon misschien wat beter.

- Christiaan van de Ven

Tot in de puntjes georganiseerd

9 april 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail geregeld werd. Snel contact ook.

- Elisabeth de Jong

Zeer betrokken

2 april 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we nou moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlug in verbinding met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden zeer gauw contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het regelen.

- Mark de Lange

Welgemeende betrokkenheid

24 maart 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in contact komen met de passende mensen. Ze was zo meegaand en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Werkelijk heel sympathiek.

- Tessa Dijkstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wierden

Gemeentelijke Begraafplaats Wierden

Vriezenveenseweg 38
7641 AK Wierden
Nederland


http://www.online-begraafplaatsen.nl/begraafplaats/551/Algemene-Begraafplaats-Wierden

Vredehof Uitvaartverzorging – In Pace Enter

Pastoor Heimerikxstraat 2
7468 EB Enter
Nederland

0548 517 675
https://vredehof.nl/over-vredehof/uitvaartcentra/enter/

Uitvaartverzorging Kreijkes

Hendrik Jan van Opstallstraat 50
7462 DN Rijssen
Nederland

06 43557895
http://www.kreijkesuitvaartzorg.nl/