Uitvaart Veendam

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Behoefte aan een top uitvaartondernemer uit Veendam die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Veendam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Veendam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Veendam gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Veendam
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 132 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Veendam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Veendam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kiel Windeweer, Sappemeer en Froombosch bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Veendam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Veendam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Veendam. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Veendam

Bij het wegvallen van een medemens spelen er verscheidene gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en mogelijkerwijs de schrik bij een onvoorzien heengaan. Het is bovendien een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Veendam. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende verlangen

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Veendam unieke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode veel zaken missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Veendam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Veendam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Veendam contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Veendam Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Veendam. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Veendam. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Veendam samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Veendam kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Veendam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Veendam

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon intieme keuze van personen. Bij voorkeur wil je deze intieme keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is doorgaans genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Veendam een rustplaats geregeld moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard oplopen. De tariefstelling voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed na te gaan voor je besluit om een keuze te maken. Naast de kosten voor de grafkuil zelf zal je daarnaast prijzen kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Ook hier kunnen de tarieven oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Veendam zijn beduidend goedkoper. Het duurste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal een optie tegen een vergoeding. Het is ook geoorloofd om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Veendam wilt is het van nut om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt zo al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Veendam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Veendam

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Veendam. Het is wel noodzaak gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier normaal bij in. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan wanneer je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Veendam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Veendam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Veendam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Veendam

Wij advisreren iedereen in Veendam aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte forse prijzen van de uitvaart komen te staan. Bij benadering kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarbij je gegarandeerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is ideaal voor wanneer je aparte voorkeuren buiten een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Veendam dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking noodzaak. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Veendam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Veendam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Veendam

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Veendam in te huren voor een afscheidsceremonie in Veendam. Even beknopt nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

De meeste formaliteiten en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim omdat het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze site eenvoudig en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je gauw een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Ook is het verstandig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemen en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Veendam ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te organiseren als de overledene dit heeft gewild? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Veendam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Veendam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Veendam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Veendamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Veendam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Veendam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Veendam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Veendam

Persoonlijke hulp en toeverlaat

14 april 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de persoon van het crematie centrum was geweldig. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Michael Koster

Hele mooie dienst gehad!

7 april 2024

Exact zoals mijn vader het wilde! Echt bizar mooi (en met betrekkelijk lage onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Het was enorm mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Tessa van Wijk

Op verzoek vrijwel direct een geschikte begeleider

2 april 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact waren. Dank je wel voor het mogelijk maken ervan.

- Eric Kramer

Mooie uitvaart

27 maart 2024

De uitvaart was erg imponerend. De troosteloosheid was aanzienlijk na het sterven van oma maar de uitvaart had niet fijner geregeld kunnen worden. Enorm fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Daniëlle van der Meulen

Lage tarieven en sereen

16 maart 2024

Lage prijzen en een vredig afscheid was wat we wensten. Omdat ons inkomen beperkt is was dit uitstekend.

- Angelique van Doorn

Betrokken en hulpvaardig

15 maart 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Marleen Dekker

Warmhartig bijgestaan

6 maart 2024

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Niets was te vreemd en het was enorm persoonlijk.

- Cornelis Driessen

Echt betrokken bij de uitvaart

25 februari 2024

Zelden in het leven kom je personen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo keurig georganiseerd konden krijgen.

- Evelien Blom

Uitvaartdienst ondersteuning was top

20 februari 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg fijn. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Schitterend.

- Petronella Molenaar

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Veendam

Peter Dijkstra Uitvrt.verzorg.

Rozenlaan 5
9648 LG Wildervank
Nederland

0598 470 371
http://www.dijkstra-uitvaartverzorging.nl/

Uitvaart Vereniging Stadskanaal

H.J. Kniggekade 124
9503 RL Stadskanaal
Nederland

0599 616 554
http://uitvaartverenigingstadskanaal.nl/

Uitvaartverzorging Anny Munneke

Tjalk 14
9663 JH Nieuwe Pekela
Nederland

06 53230295
https://www.annymunnekeuitvaartverzorging.nl/