Uitvaart Schagen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Schagen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Schagen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Schagen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Schagen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Schagen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 145 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Schagen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Schagen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zijdewind, Dirkshorn en Schagerbrug bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Schagen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Schagen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Schagen. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Schagen

Bij het overlijden van een medemens spelen er diverse emoties. Er is uiteraard het leed en wellicht de schrik bij een onverwacht overlijden. Het is daarnaast een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Schagen. In de dagen direct na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende voorkeuren

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Schagen unieke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode een aantal dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Schagen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Schagen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Schagen contacteren

Bij een begrafenis in Schagen kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de begrafenis als de begrafenis zelf. In ieder uitvaartcentra in Schagen zijn er goede faciliteiten om de overledene bekwaam en met eerbaarheid te behouden tot de dag van de begrafenis. Bovendien is daar alles in gereedheid om je dierbare fatsoenlijk te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Schagen zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de dierbare ook thuis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vooraf een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de geliefde kenden. Ook kun je het exclusief houden voor louter genodigden of familie.

De meeste uitvaartcentra in Schagen hebben een zaal waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg persoonlijk maken. Er is de ruimte voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende geloven. In menig uitvaartcentrum Schagen zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties tijdens de plechtigheid.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Schagen en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Schagen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Schagen

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen graag niet mee opzadelen. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Schagen een graf geregeld moet worden. De tariefstellingen kunnen fiks oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Behalve de tarieven voor de rustplaats zelf zal je tevens tarieven kwijt zijn aan de steen en een kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin simpelweg ook weer heel erg afwijken.

Crematies in Schagen zijn beduidend minder duur. Het duurste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak een optie tegen een compensatie. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Schagen wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Schagen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Schagen

Het voelt mogelijkerwijs wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Schagen. Het is echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden best duur kan zijn. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Schagen zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Schagen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Schagen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Schagen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Schagen

Wij raden iedereen in Schagen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte enorme tarieven van de uitvaart komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets meer vrijheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon praktische uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Schagen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking noodzaak. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Schagen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Schagen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Schagen

Het is wijselijk om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Schagen te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Wanneer dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Schagen zorgen voor een fijne laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Schagen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Schagen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Schagen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Schagense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Schagen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Schagen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Schagen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Schagen

Verwachtingen zijn overtroffen

21 juni 2024

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die ontdekt hebben.

- Angelique Schipper

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

12 juni 2024

Na de shock van het ineens heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel speciaal. Niks geen zakelijk gedoe, oprecht heel eigen en niets was raar.Petje af.

- Renate van Beek

Eervol afscheid begeleid

4 juni 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel blij.

- Adriana Hermans

Speciale mensen

29 mei 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Johan Evers

Dank jullie wel!

24 mei 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Super erkentelijk!

- Roy van de Brink

Een waardig vertrek

14 mei 2024

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. Alleen de nazorg kon mogelijk wat beter.

- Mark Prins

Betrouwbaar

6 mei 2024

Intiem en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Maarten van der Meulen

Een eigen afscheid

3 mei 2024

Omdat we na de aanvraag snel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Er waren allerlei behoeften en daarom werd afscheid precies zoals pap dat wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Björn de Wit

Uitvaartverzorger zeer lief

21 april 2024

Vooraf komt het verdriet en de klap en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Angelique van den Bosch

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Schagen

Uitvaartcentrum Schagen

Menisweg 2
1742 NJ Schagen
Nederland

0224 213 097
http://www.uitvaartdekker.nl/

Uitvaartbegeleiding Karin Smit

Oostwal 2
1747 EZ Tuitjenhorn
Nederland

06 81358110
http://www.uitvaartbegeleidingkarinsmit.nl/

Dekker Beheer B.V.

Laanderweg 15
1704 JT Heerhugowaard
Nederland

0226 422 288
http://uitvaartdekker.nl/