Uitvaart Ridderkerk

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Ridderkerk die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Ridderkerk verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Ridderkerk – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Ridderkerk gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Ridderkerk
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ridderkerk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ridderkerk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Heerjansdam, Hendrik Ido Ambacht en Krimpen aan den IJssel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ridderkerk

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ridderkerk is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Ridderkerk vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Ridderkerk kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ridderkerk

Bij het wegvallen van een naaste spelen er verscheidene gevoelens. Er is uiteraard het verdriet en misschien de shock bij een onverwachts overlijden. Het is tevens een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve melding bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Ridderkerk. In de dagen meteen na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Ridderkerk.

Geheid zul je in deze hectische tijd veel zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ridderkerk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ridderkerk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ridderkerk contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Ridderkerk Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Ridderkerk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Ridderkerk er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Ridderkerk bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Ridderkerk kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ridderkerk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Ridderkerk

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast opgevold. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Ridderkerk gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een kerkhof getransporteerd worden. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Ridderkerk in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tarieven voor een steen of monument op de gedenkplaats. Vanzelfsprekend is de voorkeur van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Ridderkerk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Ridderkerk

Piekeren over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, zeker als je aan de tariefstelling denkt. Het is echt noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan behoorlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier standaard bij in. De tarieven voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De prijzen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ridderkerk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ridderkerk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ridderkerk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ridderkerk

Een uitvaartverzekering in Ridderkerk uitzoeken is een van de voornaamste keuzes die je maar kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Ridderkerk zal je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een afgesproken bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, aangezien het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

Wat je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Ridderkerk is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan zeker de oorzaak dat de verzekeringspremie voor iedereen zal variëren. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit indien je die op een jongere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Verder is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Ridderkerk je een te groot risico vindt, zullen ze je afslaan. Bijna altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten overleggen voordat je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ridderkerk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ridderkerk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ridderkerk

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Ridderkerk Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Ridderkerk zorgen voor een fijne allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Ridderkerk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ridderkerk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ridderkerk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ridderkerkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ridderkerk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ridderkerk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ridderkerk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ridderkerk

Prachtig afscheid

14 april 2024

De uitvaart was zeer indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het overlijden van grootmoeder hadden we geen waardiger afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Anouk Huisman

Lage tariefstelling en sereen

11 april 2024

Een zowel goedkope als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Omdat ons inkomen laag is was dit uitstekend.

- Sjoerd Molenaar

Op verzoek zowat onmiddellijk een passende begeleider

1 april 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de wensen al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact waren. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Paulus Kuijpers

Welgemeende interesse

29 maart 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ze was zo lief en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Barry de Bruijn

Het afscheid was adembenemend

19 maart 2024

Vlot en netjes georganiseerd. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Roy de Leeuw

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

14 maart 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Maartje van der Meer

Echt betrokken bij de uitvaart

7 maart 2024

Mensen die echt meedenken zijn uniek. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn georganiseerd konden krijgen.

- Paulus Veenstra

Op verzoek haast direct een geschikte begeleider

26 februari 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Margaretha Koning

Speciale mensen

18 februari 2024

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn speciaal. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Joyce Kuipers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ridderkerk

Intermentia Uitvaartverzorging

J.C. de Backstraat 40
2988 XJ Ridderkerk
Nederland

06 15433077
http://www.intermentia.nl/

Marjanvandergiessen Uitvaartzorg

Middenmolendijk 187A
2986 AB Ridderkerk
Nederland

0180 840 121
http://www.marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl/

Meenhuis Uitvaartzorg

Langeweg 5
3343 LD Hendrik-Ido-Ambacht
Nederland

078 681 9674
http://www.meenhuis.nl/