Uitvaart Oss

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Oss?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oss verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Oss – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oss gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Oss
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oss aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oss, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Berghem, Megen en Macharen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oss

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Oss kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Oss. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oss

Het afhandelen van een overlijden is altijd zwaarwegend. Er is uiteraard het verdriet en wellicht de shock bij een plotseling heengaan. Het is tevens een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Daarna moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Oss. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Oss.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oss

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oss te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oss contacteren

Bij een uitvaart in Oss kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante rol bij zowel alle activiteiten vooraf aan de dag als de teraardebestelling zelf. In elk uitvaartcentrum in Oss zijn geweldige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Oss zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor uitsluitend familieleden.

In bijna alle uitvaartcentra in Oss kun je gebruik maken van een toegespitste ruimte voor het afscheid. De gedienstigheid is het meest intieme deel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de ruimte voor persoonlijk geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsthema’s. Diverse uitvaartcentra in Oss kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je later dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Oss met mekaar en maak een bewuste keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oss

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Oss

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer persoonlijke keuze van personen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen bij voorkeur niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Oss een graf gehuurd moet worden. De tariefstelling daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even degelijk na te gaan voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de tariefstelling voor de rustplaats zelf zal je tevens tariefstelling kwijt zijn aan de (graf)steen en een (graf)kist. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin natuurlijk ook weer zeer veel afwijken.

Een crematie in Oss brengt mindere tarieven met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste prijzen in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Oss wilt is het van nut om de tarieven altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Oss

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Oss

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, voornamelijk als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaart kan behoorlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags rond de € 7.000,-. Hierin zitten wel allerlei mogelijkheden inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oss en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oss inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oss inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oss

Het is voor elk persoon in Oss slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de zekerheid dat zij niet voor hoge kosten komen te staan. Kort genomen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een verstandig geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een spaarpotje op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een hele geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Verder is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Oss dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oss

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oss verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oss

Het is wijselijk om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Oss te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Daarna kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom een aantal uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Oss zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Oss

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oss

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oss. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ossse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oss. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oss bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oss die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oss

Fijne helpende hand

15 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo meegaand en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Echt heel lief.

- Arjan Smit

Het vertrek van grootvader was enorm mooi!

6 april 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm indrukwekkend. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en waardige begrafenis!

- Marc Driessen

Volkomen de zorg uit handen

4 april 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid achteraf) tot de echte uitvaart. Vlot en eenvoudig kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Erg tevreden.

- Stefan van den Bosch

Persoonlijke uitvaart

29 maart 2024

Omdat we na de aanvraag snel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren veel wensen en daarom werd afscheid inderdaad zoals papa dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg gelukkig met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Danny Dijkstra

Perfect geregeld

22 maart 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail georganiseerd werd. Snel contact ook.

- Johanna Dekker

Respectvol en sober vertrek

12 maart 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was top geregeld.

- Peter de Leeuw

Direct in contact met de correcte persoon

2 maart 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Jolanda Smit

De uitvaartdienst van opa was eerbiedig

29 februari 2024

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Nu weten we hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Marieke Huisman

Zeer betrokken

18 februari 2024

We waren even wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl vlug in verbinding met een hele attente begeleidster. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons enorm fijn geholpen.

- Robertus de Haan

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oss

Oprecht Marion

Kromstraat 18
5341 JC Oss
Nederland

06 26554714
http://www.oprechtmarion.nl/

Tempus Uitvaartzorg

Robijn 11
5345 TD Oss
Nederland

06 19011171
http://www.tempus-uitvaartzorg.nl/

Begraafplaats Eikenboomgaard

Eikenboomgaard 27
5341 CT Oss
Nederland


http://www.online-begraafplaatsen.nl/zerken.asp?command=showpers&bgp=500&char=A