Uitvaart Medemblik

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Medemblik?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Medemblik verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Medemblik – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Medemblik gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Medemblik vinden

Uitvaart Medemblik
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Medemblik aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Medemblik, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hauwert, Wervershoof en Oosterblokker bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Medemblik

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Medemblik is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Medemblik vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Medemblik kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Medemblik

Bij het overlijden van een geliefde spelen er verscheidene gevoelens. Denk aan de schrik bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Medemblik. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Medemblik.

Geheid zul je in deze hectische tijd enkele zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Medemblik

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Medemblik te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Medemblik contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Medemblik. Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Medemblik. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Medemblik. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Medemblik met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Medemblik kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Medemblik

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Medemblik

Bij een overlijden is een belangrijke keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel alsmede gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Medemblik zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Medemblik gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft trouwens niet. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Medemblik in de gaten hebt. Normaliter is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een grafsteen of monument op de rustplaats. logischerwijs is de voorkeur van de gestorvene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Medemblik

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Medemblik

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, met name als je aan de prijzen denkt. Het is echt noodzaak gezien het organiseren van een heengaan best kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar veel opties inbegrepen. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Medemblik en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Medemblik inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Medemblik inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Medemblik

Wij advisreren iedereen in Medemblik aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Bij benadering kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een uiterst handige uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Er zijn eveneens nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Medemblik dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Medemblik

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Medemblik verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Medemblik

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Medemblik Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Later kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Medemblik zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Medemblik

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Medemblik

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Medemblik. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Medemblikse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Medemblik. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Medemblik bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Medemblik die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Medemblik

Uitvaartbegeleider was enorm lief

9 juni 2024

Na de shock van het abrupt heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Marco van Dam

Vlot geregelde huiselijke uitvaart

4 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Nathalie Molenaar

Zeer mooie ceremonie gehad!

25 mei 2024

Precies zoals mijn papa het wilde! Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief voordelig deze uitvaart geregeld is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘aparte’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Astrid Mulder

Een steun in deze lastige tijd

19 mei 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Ontzettend fijn en een dikke pluim voor de snelle reacties.

- Raymond de Jong

Eerbiedige uitvaartdienst

16 mei 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was top geregeld.

- Sandra Brouwer

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

7 mei 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was goed.

- Thomas Mol

Volledig ontzorgt

30 april 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Vlot en simpel kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Inge van der Meulen

Zeer betrokken

22 april 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we nou moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in verbinding met een zeer fijne begeleidster. We hadden zeer vlug contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het regelen.

- Petronella Hoekstra

Verwachtingen zijn overtroffen

16 april 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was pijlsnel geregeld.

- Sander Schouten

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Medemblik

Medemblik

1671 Medemblik
Nederland

0227 544 325
http://eendrachtmedemblik.nl/

Uitvaartverzorging Carola Vriend

Paaldijk 83
1689 WE Zwaag
Nederland

06 55397588
http://www.carolavriend.nl/

Uitvaartverzorging Medemblik

Hazewaal 34
1671 LB Medemblik
Nederland

06 12116652
http://www.uitvaartverzorgingmedemblik.nl/