Uitvaart Lelystad

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer in Lelystad die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Lelystad verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Lelystad – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Lelystad gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Lelystad

Uitvaart Lelystad
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Lelystad aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Lelystad, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Emmeloord, Ens en Nagele bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Lelystad

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Lelystad kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Lelystad vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Lelystad

Een overlijden is altijd een heftige situatie. Er is uiteraard het verdriet en misschien de shock bij een plotsklaps overlijden. Het is ook een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Lelystad overgebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Lelystad unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd meerdere zaken vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Lelystad

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Lelystad te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Lelystad contacteren

Voor een teraardebestelling in Lelystad heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een significante rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de dag als de teraardebestelling zelf. In iedere uitvaartcentrum in Lelystad zijn geweldige opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Bovendien is daar alles in paraatheid om je geliefde passend te laten verzorgen.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Lelystad zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor uitsluitend intimi.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Lelystad kun je gebruik maken van een ingerichte aula voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg persoonlijk maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verschillende uitvaartcentra in Lelystad kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is genomen kun je later regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt doorgaans kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende mogelijkheden. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Lelystad met elkaar en maak een afgewogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Lelystad

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Lelystad

Bij een overlijden is een belangrijke keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Lelystad zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Lelystad gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Lelystad in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. logischerwijs is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Lelystad

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Lelystad

Piekeren over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Daarbij zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De kosten zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Lelystad en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Lelystad inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Lelystad inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Lelystad

Een uitvaartverzekering in Lelystad is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Lelystad zal je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

Wat je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Lelystad is afhankelijk van een aantal zaken. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Een jonger individu betaalt over het algemeen minder verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Daarnaast zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw gezondheid. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Lelystad je een te fors gevaar vindt, kunnen ze je afslaan. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er overigens daarnaast voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Lelystad

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Lelystad verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Lelystad

Het is slim om een uitvaartverzorger in Lelystad in te huren voor een afscheidsceremonie in Lelystad. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

Alle plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim daar het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze site eenvoudig en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je meteen een indruk van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Ook is het slim om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om persoonlijke diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Lelystad ook in staat om eventueel live muziek te regelen als de overledene dit heeft verlangd? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Lelystad

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Lelystad

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Lelystad. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Lelystadse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Lelystad. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Lelystad bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Lelystad die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Lelystad

Eerbiedige uitvaart

19 mei 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en prachtige uitvaartdienst kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was super geregeld.

- Alexander Maas

Eerbiedige uitvaartdienst

12 mei 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was top geregeld.

- Eveline Sanders

Bedankt!

4 mei 2024

Vlug waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks autonoom hoeven doen.
Onwijs dankbaar!

- Natascha Bos

Erkentelijk voor een eigen afscheid

27 april 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was vlot en erg attent. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Petrus van Dijk

Snel in contact met de juiste persoon

22 april 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de wensen al doorgenomen worden. Dit was erg uniek en mogelijk door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken ervan.

- Marjolein van der Meulen

Boven verwachting soepel

18 april 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was pijlsnel georganiseerd.

- Angela de Haan

Eerbiedige uitvaart

7 april 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was super georganiseerd.

- Vincent Post

Uitvaartverzorger enorm zorgzaam

31 maart 2024

Na de shock van het plotseling sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niets geen zakelijk gedoe, gewoon heel eigen en niets was raar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Chantal Groen

Bijzonder geschikte begeleiding

29 maart 2024

Enkel heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een gepaste belevenis hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel wenselijk in deze zware tijd.

- Albert Smits

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Lelystad

Uitvaartverzorging Pieter Dekker Lelystad

Middendreef 293
8233 GT Lelystad
Nederland

0320 322 144
https://uitvaartdekker.nl/

Adiuvare Uitvaartzorg & Begeleiding

Wildenborch 2
8219 BM Lelystad
Nederland

06 43138768
http://adiuvareuitvaart.nl/

Sluijmer & Van Olst Uitvaartverzorging

Apolloweg 325
8239 DC Lelystad
Nederland

0341 492 826
http://www.sluijmerenvanolst.nl/