Uitvaart Hoorn

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Hoorn?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hoorn verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Hoorn – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hoorn gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Hoorn

Uitvaart Hoorn
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 134 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hoorn aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hoorn, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schardam, Wognum en Hobrede bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hoorn

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hoorn is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Hoorn. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hoorn

Een uitvaart organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat elke fase van cruciaal belang is adviseren wij je aan om ondersteuning te vragen bij het afstemmen van de begrafenis. Vaak willen familieleden of bekenden je hierbij assisteren, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal helpen bij het organiseren van de verschillende dingen. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? De belangrijkste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Hoorn wilt regelen, dien je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. De logische vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om alleen de directe kring te informeren.

Hierna is het ogenblik daar om de teraardebestelling zelf te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste rekeningen worden betaald. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hoorn

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hoorn te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hoorn contacteren

Voor een uitvaart in Hoorn heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bijzondere functie bij zowel alle activiteiten vooraf aan de dag als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in Hoorn zijn prachtige opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Ook is daar alles in gereedheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

De belangrijkste functie van een uitvaartcentrum Hoorn zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de dierbare ook in huis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances organiseren voor alle mensen die de dierbare kenden. Daarnaast kun je het afgesloten houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Hoorn hebben een gehoorzaal waar de dienst gehouden kan worden. De dienst is het meest intieme deel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de mogelijkheid voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloven. In veel uitvaartcentrum Hoorn zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen bij de dienst.

Wanneer het afscheid is genomen kun je achteraf veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Hoorn en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hoorn

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Hoorn

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal ook gevolgd. De keuze kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Hoorn gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin daarnaast gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Hoorn in het oog te houden. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een steen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Hoorn

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hoorn

De kosten voor een uitvaart in Hoorn kunnen zeker sterk uitlopen als je meerdere behoeften hebt. We kunnen moeilijk een prijs vermelden aangezien een uitvaart volstrekt persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dit normaal €1.500,-. Dat wordt (in de allermeeste gevallen) compleet gedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort zaken niet zelf te moeten organiseren. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan minstens 500,-. De kosten voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Regelmatig kun je op de internetpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die gepaard gaan met het transport.

Uiteraard kunnen er bijkomende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Hoorn. Hier kan men denken aan eventuele bloemstukken of aan kaarten. Eveneens zul je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een begrafenis heb je eveneens te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een grafsteen. Voor een crematie zal je te maken krijgen met mindere uitgaven, maar zul je ook een asurn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer lezen over de gemiddelde aangelegenheden en kosten bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hoorn en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hoorn inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hoorn inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hoorn

Een uitvaartverzekering in Hoorn is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Hoorn zul je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Hoorn zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per aanbieder. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Verstandig, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger individu. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Hoorn niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren alvorens je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw familie aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hoorn

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hoorn verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hoorn

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Hoorn in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Hoorn. We hebben het al even vluchtig vermeld in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dat is dan ook direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de dag zelf. Voordat je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Hoorn is het iedere keer goed om moeiteloos via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een helder beeld door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Ook is het een goed idee om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Behoren bloemstukken en kaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Hoorn ook in staat om misschien live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewild? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze zware tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Hoorn

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hoorn

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hoorn. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hoornse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hoorn. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hoorn bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hoorn die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hoorn

Snel en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

20 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Het afscheid (en de locatie) voelde erg ontspannen ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Stefan de Boer

Persoonlijke begeleiding afscheid

11 mei 2024

Fijne mensen die alles rap en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Elisabeth de Ruiter

Uitvaart begeleiding was super

4 mei 2024

Elk ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg aangenaam. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Schitterend.

- Adriana Mol

Respectvol en sober vertrek

3 mei 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en indrukwekkende teraardebestelling kunnen geven. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed georganiseerd.

- Nicole Boer

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

26 april 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was zeer betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde heel ontspannen ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Miranda van der Meer

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

13 april 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was snel en erg attent. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de assistentie was zeer gerespecteerd.

- Judith Scholten

De uitvaart van grootvader was ontzagwekkend

9 april 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we meelevende begeleiding, wat zo beslissend is voor een goede en waardige uitvaartdienst!

- Tamara van der Meulen

Magnifiek afscheid

4 april 2024

Het was zo mooi! Ondanks het verdriet na het overlijden van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaart te regelen.

- Simone Smit

Snel geregelde huiselijke uitvaart

25 maart 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Doordat het ook snel geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Christiaan Smeets

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hoorn

Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn

Berkhouterweg 26
1624 NT Hoorn
Nederland

0229 248 452
http://www.crematoriumhoorn.nl/

Martien Weel Uitvaartzorg

Drieboomlaan 318
1624 BW Hoorn
Nederland

0229 278 782
http://martienweel-uitvaartzorg.nl/

Uitvaartverzorging West-Friesland BV

Lepelaar 6
1628 CZ Hoorn
Nederland

0229 217 500
https://u-w-f.nl/