Uitvaart Amersfoort

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Amersfoort?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Amersfoort verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Amersfoort – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Amersfoort gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Amersfoort vinden

Uitvaart Amersfoort
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 128 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Amersfoort aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Amersfoort, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Maarsbergen, Austerlitz en Bunschoten Spakenburg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Amersfoort

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Amersfoort kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Amersfoort. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Amersfoort

Een uitvaart organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Aangezien iedere stap van elementair belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het organiseren van de verschillende dingen. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? Alles ontstaat bij het melden van overlijden bij de gemeente. Wanneer je een teraardebestelling in Amersfoort wilt regelen, dien je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. De logische vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring te informeren.

Dan is het tijd voor de praktische invulling van de uitvaart. Hiermee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het verstandig om de resterende zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Amersfoort

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Amersfoort te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Amersfoort contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Amersfoort Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Amersfoort. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Amersfoort er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Amersfoort met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip ervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Amersfoort kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Amersfoort

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Amersfoort

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Doorgaans is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Amersfoort een graf georganiseerd moet worden. De kosten daarvoor kunnen hard stijgen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te doen. Naast de tarieven voor de grafkuil zelf zal je ook prijzen kwijt zijn aan de grafsteen en een grafkist. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Amersfoort zijn fors goedkoper. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Het is tevens een optie om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Amersfoort, is het immer wijs om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Amersfoort

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Amersfoort

De kosten voor een uitvaart in Amersfoort kunnen mogelijk sterk stijgen als je flinke wensen hebt. Het is moeilijk om een inschatting te geven zo lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dit over het algemeen €1.500,-. Dit wordt (in de meeste gevallen) compleet gedekt door de uitvaartverzekering. Dit is zeker raadzaam, door deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles zelf te hoeven doen. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelf te hoeven organiseren. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De prijsstelling voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Over het algemeen kun je vooraf de doorsnee tarieven van de verschillende uitvaartcentra zien op de site van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Amersfoort. Hier kan men denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je daarnaast te maken met extra kosten voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de prijzen gemiddeld lager maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de doorsnee aangelegenheden en tariefstellingen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Amersfoort en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Amersfoort inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Amersfoort inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Amersfoort

Wij raden iedereen in Amersfoort aan om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor enorme tarieven komen te staan. Kort genomen kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan verzekerd van een goed geregelde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is volmaakt als je bijzondere wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Amersfoort aanzienlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Amersfoort

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Amersfoort verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Amersfoort

Het is goed om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Amersfoort te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Amersfoort zorgen voor een mooie laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Amersfoort

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Amersfoort

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Amersfoort. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Amersfoortse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Amersfoort. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Amersfoort bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Amersfoort die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Amersfoort

Lieve mensen voor de uitvaartdienst

13 april 2024

De uitvaart is snel, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Jacoba de Jong

Uitvaartbegeleider was heel lief

9 april 2024

Na de schok van het opeens sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen zakelijk gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Niks anders dan respect hiervoor.

- Michiel van Dijk

Formidabele uitvaart

3 april 2024

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks de rouw na het heengaan van oma hadden we geen mooier afscheid georganiseerd kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er veel tijd om de uitvaartdienst te regelen.

- Sabine Scholten

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

28 maart 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde enorm relaxed ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Björn Mol

Direct in contact met de juiste personen

21 maart 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact stonden. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Mark Koster

Dank jullie wel!

13 maart 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Vandaar hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Onwijs erkentelijk!

- Judith Verbeek

Uitmuntend geregeld

7 maart 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail geregeld werd. Razendsnel contact ook.

- Charlotte de Ruiter

Een integere uitvaart

24 februari 2024

We wilden het bij voorkeur klein en besloten houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Robin Janssen

Snel in contact met de correcte persoon

22 februari 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren alvast door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Nicole Visser

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Amersfoort

Uitvaartzorg Leusden

Wilgenlaan 21
3831 XT Leusden
Nederland

06 53742902
http://valleilaanuitvaart.nl/

CBA Amersfoort

Dodeweg 31
3832 RE Leusden
Nederland

033 461 3603
http://www.cba-amersfoort.nl/contact

Kisner en Van der Waarde uw Partner in Uitvaartzorg

Utrechtseweg 154
3818 ES Amersfoort
Nederland

033 463 1390
http://www.kisnerenvanderwaarde.nl/