Uitvaart Wilsum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Wilsum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Wilsum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wilsum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Wilsum gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Wilsum

Uitvaart Wilsum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 72 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wilsum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wilsum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kampen, IJsselmuiden en s Heerenbroek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wilsum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wilsum kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Wilsum. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wilsum

Een heengaan is immer een heftige situatie. Denk aan de schok bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een begrafenis. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Wilsum overgebracht worden. In de dagen direct na het heengaan moeten er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Wilsum.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode meerdere zaken missen. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wilsum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wilsum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wilsum contacteren

Voor een uitvaart in Wilsum heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de uitvaart als de begrafenis zelf. In alle uitvaartcentra in Wilsum zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene vakkundig en met eerbaarheid te bewaren tot de dag van de teraardebestelling. Ook is daar alles in gereedheid om je geliefde keurig te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Wilsum zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de overledene ook in huis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor enkel intimi.

De meeste uitvaartcentra in Wilsum hebben een zaaltje waar de uitvaartdienst georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme onderdeel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Meerdere uitvaartcentra in Wilsum kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Wilsum en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wilsum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Wilsum

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw nabestaanden graag niet mee opzadelen. Meestal is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Wilsum een graf georganiseerd moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed uit te vogelen alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tariefstelling voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin logischerwijs ook weer heel erg afwijken.

Een crematie in Wilsum brengt mindere kosten met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal een optie tegen een compensatie. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Wilsum wilt is het van belang om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Wilsum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wilsum

Het lijkt mogelijkerwijs wat bitter om na een heengaan na te denken over de tarieven van een uitvaart in Wilsum. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost momenteel rond de € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Wilsum zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wilsum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wilsum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wilsum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wilsum

Een uitvaartverzekering in Wilsum vergelijken is een van de voornaamste beslissingen die je maar kunt maken. Door een uitvaartverzekering in Wilsum zal je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het te adviseren, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Wilsum zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een premie minder hoog uit als je hem op een jongere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders buitensporig risico. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Wilsum geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Nagenoeg altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten aanleveren als je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg geld apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wilsum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wilsum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wilsum

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Wilsum in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Wilsum. We hebben het al even kort vermeld in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dat is dan doorgaans direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden geregeld.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaartdienst zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim omdat het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina makkelijk en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je vlug een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Verder is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om persoonlijke werkzaamheden te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Wilsum ook in staat om mogelijk live muziek te organiseren als de overledene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Wilsum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wilsum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wilsum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wilsumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wilsum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wilsum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wilsum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wilsum

Grote hulp gehad

16 juli 2022

Wij konden eerst goed kijken wie wij prettig vonden. Al snel waren we met iemand in contact die ons zelf benaderde en dingen uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Rutger de Graaf

Het vertrek van grootvader was zo mooi!

7 juli 2022

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best indrukwekkend. Gelukkig hadden we fijne begeleiding, wat zo bepalend is voor een fijne en passende begrafenis!

- Eva Sanders

Betrouwbaar

27 juni 2022

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Annemieke Jonker

Lage tarieven en vreedzaam

19 juni 2022

Lage tariefstelling en een sereen afscheid was wat we wensten. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit volmaakt.

- Sharon de Boer

Volledig ontzorgt

15 juni 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Vlug en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Super geregeld.

- Marleen de Lange

Geheel de zorg uit handen

7 juni 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was georganiseerd. Snel en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Geweldig geregeld.

- Nienke van de Ven

Betrokken en hulpvaardig

2 juni 2022

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Tom Dijkstra

Een waardig afscheid

23 mei 2022

Er is geen enkele uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan die van ons. Enkel de nazorg kon misschien wat beter.

- Tim van der Heijden

Uitermate handige begeleiding

21 mei 2022

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Wat een fijne belevenis hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel wenselijk in deze moeilijke tijd.

- Eveline Smit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wilsum

Uitvaartverzorging Herman Bottenberg

Koekoeksweg 5
8271 PC IJsselmuiden
Nederland

038 333 3323
http://www.uitvaartbottenberg.nl/

Siebrand Advies

Burgwal 26
8261 EN Kampen
Nederland


http://siebrand-advies.nl/

Siebrand Uitvaartbegeleiding

Burgwal 26
8261 EN Kampen
Nederland

038 333 2280
https://siebrand-uitvaartbegeleiding.nl/