Uitvaart Wapse

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer in Wapse die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wapse verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wapse – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Wapse gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Wapse

Uitvaart Wapse
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 78 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wapse aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wapse, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wilhelminaoord, Doldersum en Boschoord bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wapse

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wapse kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Wapse. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wapse

Een overlijden is altijd een heftige aangelegenheid. Er is uiteraard het verdriet en misschien de schrik bij een onvoorzien overlijden. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Wapse vervoerd worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Wapse persoonlijke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke periode meerdere zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wapse

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wapse te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wapse contacteren

Bij een uitvaart in Wapse kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een significante functie bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de uitvaart als de teraardebestelling zelf. In elk uitvaartcentrum in Wapse zijn schitterende mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Tegelijkertijd is hier alles beschikbaar om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Wapse zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Wapse hebben een gehoorzaal waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg passend maken. Er is de mogelijkheid voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle verschillende religies. In veel uitvaartcentrum Wapse zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen tijdens de uitvaartdienst.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Wapse en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wapse

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Wapse

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal daarnaast gevolgd. De keuzemogelijkheid kan bovendien overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Wapse gehouden kan worden.

Indien men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet verplicht. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Wapse in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra kosten voor een grafsteen of monument op het graf. simpelweg is de voorkeur van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Wapse

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wapse

Nadenken over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, met name als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier normaal bij in. De kosten voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wapse en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wapse inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wapse inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wapse

Een uitvaartverzekering in Wapse is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Wapse zul je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger rondom de uitvaart.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Wapse is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger iemand betaalt grofweg lagere verzekeringspremie dan een individu op latere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger individu. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Wapse je een te omvangrijk gevaar vindt, kunnen ze je weigeren. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook gewoon een bedrag opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wapse

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wapse verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wapse

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Wapse in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Wapse. We hebben het al even vluchtig vermeld in dit artikel, echter is het handig om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan doorgaans meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden geregeld.

De meeste formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig omdat het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website simpel en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Bovendien is het verstandig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om aanvullende werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Wapse

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wapse

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wapse. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wapsese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wapse. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wapse bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wapse die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wapse

Boven verwachting soepel

18 juli 2022

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Cornelis de Leeuw

De begrafenis van grootvader was ontzagwekkend

13 juli 2022

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best indrukwekkend. Voortaan snappen we hoe bepalend de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Joyce van de Wal

Een intieme teraardebestelling

7 juli 2022

Onze man van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Astrid Hermans

Persoonlijke steun en toeverlaat

27 juni 2022

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Richard Koster

Waardige uitvaart geregeld

19 juni 2022

Vlug en loffelijk geregeld. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Bianca de Jonge

Snel in contact met de juiste persoon

12 juni 2022

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Dit was erg speciaal en denkbaar door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Stefan Bakker

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

5 juni 2022

Allereerst komt het leed en de klap en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inzetten hiervoor. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niets geen zakelijk gedoe, gewoon heel eigen en niets was vreemd.Petje af.

- Astrid de Bruin

Volkomen de zorg uit handen

30 mei 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was geregeld. Vlot en eenvoudig kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Super geregeld.

- Paul Smits

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

27 mei 2022

Mensen die echt meedenken zijn uniek. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Johanna Smits

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wapse

uitvaartverzorging MadelieF

Burgemeester Boldinghlaan 9
8334 ST Tuk
Nederland

06 33995950
http://www.uitvaartverzorging-madelief.nl/

Tri Limes Uitvaartzorg

Bergweg 66
8334 MC Tuk
Nederland

0521 519 016
http://trilimes.nl/

Annerie Kremer Uitvaartzorg

Noordeinde 9
7941 AS Meppel
Nederland

0522 245 021
http://www.kremeruitvaartzorg.nl/