Uitvaart Steenbergen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Steenbergen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Steenbergen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Steenbergen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Steenbergen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Steenbergen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 95 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Steenbergen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Steenbergen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Roden, Lieveren en Roderesch bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Steenbergen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Steenbergen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Steenbergen. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Steenbergen

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Aangezien je fouten wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten organiseren. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Zij assisteren je met het organiseren van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Wanneer je een teraardebestelling in Steenbergen wilt regelen, moet je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het regelen. De logische vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om louter de directe kring op de hoogte te stellen.

Hierna is het moment aangebroken om de begrafenis zelf te gaan regelen. Daarmee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in gedocumenteerd omtrent de finale voorkeuren. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de praktische afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke dingen. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Steenbergen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Steenbergen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Steenbergen contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Steenbergen Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Steenbergen. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Steenbergen er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het afscheid. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Steenbergen bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Steenbergen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Steenbergen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Steenbergen

Bij een heengaan is een cruciale keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal alsmede opgevold. De voorkeur kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Steenbergen zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Steenbergen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Steenbergen in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een steen of gedenkteken op het graf. logischerwijs is de wil van de gestorvene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Steenbergen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Steenbergen

Het voelt mogelijk wat zuur om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Steenbergen. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog allerlei kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het vervoer van de overledene
  • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel circa € 7.000,-. Daarbij zitten wel allerlei mogelijkheden inbegrepen. De kosten voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Steenbergen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Steenbergen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Steenbergen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Steenbergen

Het is voor iedereen in Steenbergen verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de opluchting dat zij niet voor aanzienlijke prijzen komen te staan. Meestal zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan verzekerd van een verstandig geregelde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is uitstekend als je specifieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Steenbergen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk noodzaak. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Steenbergen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Steenbergen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Steenbergen

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Steenbergen in de arm te nemen voor een afscheidsdienst in Steenbergen. Even vluchtig wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaart op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim aangezien het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een helder beeld door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Verder is het een slim plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Behoren bloemen en kaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Steenbergen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Steenbergen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Steenbergen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Steenbergense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Steenbergen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Steenbergen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Steenbergen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Steenbergen

Welgemeende betrokkenheid

7 september 2023

Toen mijn moeder overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Marc van Veen

De laatste groet was perfect

29 augustus 2023

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen houden aan onze beste grootpapa.

- Ruben Verhoeven

Uitmuntend geregeld

21 augustus 2023

Zowat onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes georganiseerd werd. Direct contact ook.

- Rutger de Bruijn

De ultieme groet was perfect

14 augustus 2023

Ik heb echt niet de juiste woorden om te omschrijven hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen regelen.

- Angela van de Ven

Een waardig afscheid

8 augustus 2023

We hebben een zeer passende begeleider kunnen vinden. Enkel de nazorg kon misschien wat netter.

- Jacqueline van de Velden

Fijne helpende hand

2 augustus 2023

Het doodgaan van mijn moeder had een flinke invloed op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Sabrina van den Bosch

Lage tarieven en vreedzaam

26 juli 2023

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Adrianus Willemsen

Uitvaartdienst begeleiding was super

22 juli 2023

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm fijn. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaart (bij de koffie) centraal. Mooi.

- Michael Vos

Op verzoek praktisch onmiddellijk een waardige begeleider

14 juli 2023

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen reeds door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Vanessa Visser

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Steenbergen

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

GJ Uitvaartverzorging vestiging Gretha

Oostingslaan 5
9321 VW Peize
Nederland

06 27431740
https://gj-uitvaartverzorging.nl/

GJ Uitvaartverzorging vestiging Janneke

Turfringen 36
9321 AZ Peize
Nederland

06 24395021
https://gj-uitvaartverzorging.nl/