Uitvaart Neer

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een professionele uitvaartondernemer in Neer die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Neer verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Neer – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Neer gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Neer
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 89 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Neer aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Neer, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Beringe, Beegden en Egchel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Neer

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Neer is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Neer vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Neer kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Neer

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Omdat je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Vaak willen familieleden of kennissen je hierbij helpen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het regelen van alles wat er relevant is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een begrafenis organiseren in Neer is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak normaal om alleen de directe kring te verwittigen.

Dan is het tijd voor de praktische invulling van de uitvaart. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of askruik. Het is altijd wijs om in het testament te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in gedocumenteerd omtrent de finale voorkeuren. Als er geen testament voorhanden is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de teraardebestelling is het cruciaal om de overgebleven zaken te regelen. Over het algemeen is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Neer

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Neer te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Neer contacteren

Voor een uitvaart in Neer heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de dag als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentrum in Neer zijn geweldige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Neer zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances inrichten voor alle mensen die de dierbare kenden. Daarnaast kun je het besloten houden voor louter genodigden of naverwanten.

In bijna alle uitvaartcentra in Neer kun je gebruik maken van een speciale zaal voor het vertrek. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg sluitend maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verschillende uitvaartcentra in Neer kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is geweest kun je achteraf vaak nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt doorgaans kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Neer met elkaar en maak een afgewogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Neer

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Neer

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Neer gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Neer in de gaten te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Uiteraard is de wens van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Neer

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Neer

De kosten voor een uitvaart in Neer kunnen dus flink oplopen als je veel behoeften hebt. Het is ingewikkeld om een indicatie te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Als je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dit wordt grofweg afgedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort dingen niet zelf te hoeven regelen. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je graag wilt. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 kwijt. De prijs voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Normaliter kun je vooraf de doorsnee bedragen van de verschillende uitvaartcentra zien op de site van het vervoerbedrijf.

Bijkomende extra uitgaven zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Neer. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of rouwkaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Bij een teraardebestelling heb je zeker te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de tarieven over het algemeen lager maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer lezen over de doorsnee zaken en kosten bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Neer en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Neer inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Neer inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Neer

Een uitvaartverzekering in Neer is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Neer zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Neer zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor varieert de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een premie lager uit als je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Verstandig, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Neer je een te groot risico vindt, zullen ze je afwijzen. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg daarnaast voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later een bedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw naasten benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Neer

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Neer verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Neer

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Neer in te huren voor het organiseren van een uitvaartdienst in Neer. Even kort weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het organiseren van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan ook gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden geregeld.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaart zelf. Alvorens je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Neer is het steevast verstandig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Daarnaast is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om aanvullende diensten te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Neer

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Neer

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Neer. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Neerse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Neer. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Neer bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Neer die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Neer

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

17 mei 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de plaats) voelde heel relaxed ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Ellen Verhoeven

Dank jullie wel!

7 mei 2023

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Daarom hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Mega bedankt!

- Evelien de Haan

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

6 mei 2023

Na de schrik van het opeens overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Nancy Timmermans

Uitvaart ondersteuning was geweldig

26 april 2023

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm aangenaam. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van oma. Prachtig.

- Arjan Timmermans

Een persoonlijk afscheid georganiseerd

18 april 2023

Incidenteel in het leven kom je mensen tegen die echt met je betrokken zijn. Wij zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Eric van de Velden

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

11 april 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde enorm relaxed ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Bastiaan Wolters

Op verzoek praktisch direct een waardige begeleider

6 april 2023

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de behoeften al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Sabine Prins

Flinke steun gehad

21 maart 2023

Wij konden eerst goed voelen wie wij prettig vonden. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Marijke Jacobs

Betrouwbaar

16 maart 2023

Intiem en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de teraardebestelling regelen. Bedankt.

- Barbara van de Ven

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Neer

Moments Uitvaartverzorging

Meander 72
6071 SB Swalmen
Nederland

06 39118292
https://www.moments-uitvaart.nl/

Uitvaartzorg Maas en Roer

Duiperweg 40
6042 LM Roermond
Nederland

0475 202 240
https://www.uitvaartzorgmaasenroer.nl/

SHCN dierenuitvaart

Olympialaan 10
6042 JZ Roermond
Nederland

0475 343 134
http://www.shcn.nl/