Uitvaart Jistrum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Jistrum?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Jistrum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Jistrum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Jistrum gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Jistrum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Jistrum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Jistrum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Twijzelerheide, Kootstertille en Drogeham bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Jistrum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Jistrum kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Jistrum. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Jistrum kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Jistrum

Bij het heengaan van een geliefde spelen er verschillende gevoelens. Er is natuurlijk het verdriet en misschien de schrik bij een plotseling heengaan. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Jistrum vervoerd worden. In de dagen direct na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Jistrum.

Geheid zul je in deze hectische tijd meerdere zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Jistrum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Jistrum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Jistrum contacteren

Bij een teraardebestelling in Jistrum kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende functie bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de begrafenis als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentra in Jistrum zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met eer te bewaren tot de dag van de begrafenis. Daarnaast is hier alles aanwezig om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Jistrum zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor louter familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Jistrum hebben een gehoorzaal waar de uitvaart gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg persoonlijk maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Jistrum kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je daarna regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Jistrum met mekaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Jistrum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Jistrum

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden graag niet mee opzadelen. Gemiddeld is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Jistrum een grafkuil gehuurd moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard oplopen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan zeker aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Behalve de kosten voor de grafkuil zelf zal je daarnaast prijzen kwijt zijn aan de grafsteen en een grafkist. Ook hierbij kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Jistrum brengt lagere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls een optie tegen een vergoeding. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Jistrum, is het altijd wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Jistrum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Jistrum

Het lijkt wellicht wat naar om na een heengaan na te denken over de tarieven van een uitvaart in Jistrum. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Je gaat sowieso een aantal kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Jistrum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Jistrum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Jistrum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Jistrum

Wij raden iedereen in Jistrum aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Grofweg kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een degelijk geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Verder is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Jistrum dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Jistrum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Jistrum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Jistrum

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Jistrum Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Jistrum zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Jistrum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Jistrum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Jistrum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Jistrumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Jistrum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Jistrum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Jistrum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Jistrum

Een steun in deze lastige tijd

26 mei 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Zeer prettig en een enorme pluim voor de vlotte reacties.

- Kirsten Bos

Direct in contact met de correcte persoon

20 mei 2024

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de behoeften al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Cindy Dijkstra

Direct in contact met de juiste personen

12 mei 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de wensen al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Cornelia Vermeulen

De uitvaartdienst was geweldig

7 mei 2024

Gauw en perfect alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Ook nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Anne de Graaf

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

29 april 2024

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan uitmuntend. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een prachtig afscheid voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Niels de Haan

Een steun in deze heftige tijd

21 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Erg prettig en een enorme pluim voor de rappe reacties.

- Eric Koning

Passende uitvaart geregeld

18 april 2024

Vlug en loffelijk gedaan. Heel tevreden.

- Erwin Dijkstra

Het afscheid van grootvader was zo fijn!

7 april 2024

Dit was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo belangrijk is voor een goede en passende uitvaartdienst!

- Stefan Smits

Boven verwachting meegaand

5 april 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste ogenblik dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Maurice de Groot

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Jistrum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/