Uitvaart Hasselt

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Hasselt?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Hasselt verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Hasselt – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Hasselt gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Hasselt
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 78 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hasselt aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hasselt, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rouveen, Zwolle en Zwartsluis bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hasselt

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hasselt is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Hasselt. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Hasselt kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hasselt

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat iedere stap van fundamenteel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de begrafenis. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee assisteren, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal helpen bij het organiseren van de verschillende zaken. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een uitvaart regelen in Hasselt is dit altijd de eerste stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak normaal om louter de directe kring te informeren.

Dan is het tijd voor de praktische uitwerking van de teraardebestelling. Daarmee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de teraardebestelling is het van belang om de overige zaken te organiseren. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hasselt

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hasselt te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hasselt contacteren

Bij een teraardebestelling in Hasselt kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke impact op alle dingen voor en na de begrafenis. In iedere uitvaartcentrum in Hasselt zijn geweldige opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Ook is daar alles in paraatheid om je dierbare zorgvuldig te laten verzorgen.

De zwaarstwegende functie van een uitvaartcentrum Hasselt zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor alleen intimi.

In zowat alle uitvaartcentra in Hasselt kun je gebruik maken van een bijzondere aula voor het vertrek. De dienst is het meest intieme deel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Hasselt zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen bij de uitvaartdienst.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Hasselt en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hasselt

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Hasselt

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Hasselt zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Hasselt gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet noodzakelijk. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Hasselt in het oog te houden. In de regel is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra tariefstelling voor een steen of monument op de gedenkplaats. logischerwijs is de voorkeur van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Hasselt

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Hasselt

Het voelt mogelijk wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Hasselt. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Daar zitten weliswaar flink wat mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Hasselt zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten hoger zijn. De kosten zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hasselt en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hasselt inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hasselt inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hasselt

Een uitvaartverzekering in Hasselt afsluiten is een van de slimste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Hasselt zul je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Hasselt is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt meestal lagere verzekeringspremie dan een individu op latere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders een te groot risico. Tevens is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Hasselt je een te omvangrijk risico vindt, kunnen ze je weigeren. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook veelal samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoon geld apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hasselt

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hasselt verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hasselt

Het is wijselijk om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Hasselt te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Hasselt zorgen voor een prachtige finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Hasselt

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hasselt

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hasselt. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hasseltse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hasselt. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hasselt bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hasselt die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hasselt

Liefdevol bijgestaan

19 juli 2022

Het schitterende leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Niks was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Jolanda Dijkstra

Uitvaartverzorger erg lief

14 juli 2022

Na de shock van het abrupt heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen koel gedoe, gewoon heel eigen en niets was vreemd.Petje af.

- Lisette van der Meulen

Zeer mooie uitvaartdienst gehad!

4 juli 2022

Het is exact gegaan zoals papa het het liefste had gewild. Echt bijzonder mooi (en met relatief lage kosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen vormgeven. Niks was vreemd of te veel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Anna van de Velde

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

30 juni 2022

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde erg relaxed ondanks het verdriet. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Jacob Bos

De uitvaart van grootvader was ontzagwekkend

24 juni 2022

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we meelevende ondersteuning, wat zo belangrijk is voor een goede en passende begrafenis!

- Marjolein Hendriks

Betrokken en hulpvaardig

12 juni 2022

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Hij was erg hulpvaardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Saskia Postma

Betrouwbaar

11 juni 2022

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Merci.

- Danny Koning

Heel fijn opgevangen

3 juni 2022

Het mooie leven van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Alles was mogelijk en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Rutger de Boer

Zeer fijne uitvaartdienst gehad!

25 mei 2022

Exact zoals mijn pappa het wilde! Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief goedkoop deze uitvaart georganiseerd is. Het was ontzettend mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Naderhand is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Jessica Koster

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hasselt

Uitvaartverzorging Van Dijk.

Gaffel 88
8061 LC Hasselt
Nederland

06 51882700
http://www.uitvaartvandijk.nl/

Klok Wils Uitvaartverzorging

Van Ittersumstraat 43
8012 TH Zwolle
Nederland

038 422 8506
https://uitvaartverzorging.online/afscheid-begeleiding-wils-klok-volledige-uitvaartzorg/05054412

Marjanne Staal Uitvaartverzorging

Koperslagerstraat 99
8043 EM Zwolle
Nederland

06 10966939
http://www.marjannestaal.nl/