Uitvaart Garsthuizen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer in Garsthuizen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Garsthuizen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Garsthuizen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Garsthuizen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Garsthuizen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Garsthuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Garsthuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zeerijp, Loppersum en Stedum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Garsthuizen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Garsthuizen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Garsthuizen vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Garsthuizen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Garsthuizen

Een overlijden is iedere keer een schokkende situatie. Er is natuurlijk het leed en wellicht de shock bij een plotseling heengaan. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet van alles besloten worden bij een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Garsthuizen gebracht worden. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Indien er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Garsthuizen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd enkele dingen vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Garsthuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Garsthuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Garsthuizen contacteren

Bij een uitvaart in Garsthuizen kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de dag als de dag zelf. In ieder uitvaartcentra in Garsthuizen zijn er adequate faciliteiten om de overledene vakkundig en met trots te bewaren tot de datum van de uitvaart. Eveneens is hier alles beschikbaar om de overledene de allerlaatste verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Garsthuizen zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances organiseren voor alle mensen die de overledene kenden. Ook kun je het exclusief houden voor alleen genodigden of familie.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Garsthuizen hebben een zaaltje waar de uitvaart georganiseerd kan worden. De gedienstigheid is het meest persoonlijke onderdeel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de gelegenheid voor eigenhandig geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten geloven. Verscheidene uitvaartcentra in Garsthuizen kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je daarna doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Garsthuizen en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Garsthuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Garsthuizen

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Garsthuizen gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden getransporteerd. Enige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie Garsthuizen in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende prijzen voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. Natuurlijk is de wens van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Garsthuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Garsthuizen

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, voornamelijk als je aan de tarieven denkt. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Garsthuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Garsthuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Garsthuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Garsthuizen

Een uitvaartverzekering in Garsthuizen is de voornaamste selectie van je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Garsthuizen zul je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer raadzaam.

Hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Garsthuizen is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Een jonger iemand betaalt over het algemeen lagere verzekeringspremie dan iemand op oudere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar loopt anders teveel risico. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Garsthuizen niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Garsthuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Garsthuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Garsthuizen

Het is raadzaam om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Garsthuizen te bellen. Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om meteen al dingen te regelen. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Garsthuizen zorgen voor een fijne finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Garsthuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Garsthuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Garsthuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Garsthuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Garsthuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Garsthuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Garsthuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Garsthuizen

Fantastisch afscheid

31 mei 2024

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaart te regelen.

- Richard Peeters

Volkomen de zorg uit handen

24 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Geweldig geregeld.

- Astrid Mulder

Volledig ontzorgt

16 mei 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het eenvoudig aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Vlug en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Absoluut tevreden.

- Willem Postma

Een fijne uitvaartdienst

4 mei 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan die van ons. We hebben alleen na de uitvaart niets meer vernomen, helaas.

- Wilhelmina de Leeuw

Een intieme teraardebestelling

3 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg lief. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was goed.

- Michel van der Laan

Algeheel ontzorgt

20 april 2024

Via uitvaartplek zijn we helemaal ontzorgt. Van het ongecompliceerd aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid naderhand) tot de echte uitvaart. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Enorm tevreden.

- Nicole Boer

Het vertrek was fijn

18 april 2024

Razendsnel en zorgvuldig geregeld. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Guido van der Meulen

Flinke steun gehad

11 april 2024

We konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Erwin van de Pol

Prachtig afscheid begeleid

30 maart 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel blij.

- Maurice Jonker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Garsthuizen

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Memorum Uitvaartzorg Groningen

Langewoldlaan 31
9727 DE Groningen
Nederland

06 50258085
http://www.memorum.nl/

Algemeen Belang DELA

Esdoornlaan 187
9741 KC Groningen
Nederland

050 700 1506
http://www.algemeenbelang.nl/