Uitvaart Fochteloo

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Fochteloo die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Fochteloo verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Fochteloo – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Fochteloo gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Fochteloo
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 62 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Fochteloo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Fochteloo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Langedijke, Appelscha en Ravenswoud bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Fochteloo

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Fochteloo kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Fochteloo vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Fochteloo

Het afhandelen van een overlijden is altijd intensief. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een onverwachts overlijden. Het is tevens een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Fochteloo overgebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De uitvoering van het testament

Indien er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Fochteloo.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode veel zaken over het hoofd zien. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Fochteloo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Fochteloo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Fochteloo contacteren

Bij een uitvaart in Fochteloo kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een significante impact op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in Fochteloo zijn indrukwekkende mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Tevens is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Fochteloo zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Uiteraard kun je de geliefde ook thuis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de geliefde kenden. Daarnaast kun je het privé houden voor enkel genodigden of naverwanten.

In haast alle uitvaartcentra in Fochteloo kun je gebruik maken van een aparte aula voor het afscheid. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg uniek maken. Er is de gelegenheid voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloofsovertuigingen. Verscheidene uitvaartcentra in Fochteloo kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Fochteloo met elkaar en maak een afgewogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Fochteloo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Fochteloo

Bij een heengaan is een belangrijke optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast gevolgd. De voorkeur kan alsmede overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Fochteloo zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Fochteloo gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een begraafplaats getransporteerd worden. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij eveneens gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de prijzen van een begrafenis en crematie Fochteloo in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een steen of gedenkteken op de rustplaats. Overigens is de wil van de overledene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Fochteloo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Fochteloo

Het lijkt mogelijk wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Fochteloo. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan best duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Fochteloo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Fochteloo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Fochteloo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Fochteloo

Een uitvaartverzekering in Fochteloo is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Wanneer je in Fochteloo een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk stuk van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Fochteloo zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dit is dan eveneens de oorzaak dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal uiteenlopen. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit indien je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Verklaarbaar, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Fochteloo afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg geld opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden later een bedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente eventueel jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Fochteloo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Fochteloo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Fochteloo

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Fochteloo in te schakelen voor het organiseren van een uitvaart in Fochteloo. Even vluchtig andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het regelen van het afscheidsceremonie is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaart zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim daar het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website simpel en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een helder beeld door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Tevens is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om persoonlijke werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Fochteloo ook in staat om eventueel live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen bij het zoeken. In deze periode van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Fochteloo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Fochteloo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Fochteloo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Fochteloose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Fochteloo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Fochteloo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Fochteloo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Fochteloo

Een persoonlijk uitvaart geregeld

18 juli 2022

Mensen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo keurig geregeld konden krijgen.

- Manon de Jonge

Boven verwachting meegaand

10 juli 2022

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was vlug geregeld.

- Susanne Kramer

Liefdevol bijgestaan

6 juli 2022

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was enorm fijn. Alles was bespreekbaar en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Inge van de Wal

Vlot geregelde huiselijke uitvaart

30 juni 2022

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Ruud Willemsen

Een intieme teraardebestelling

21 juni 2022

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg vriendelijk. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet te veel en de assistentie was enorm gewaardeerd.

- Michel Hermans

Eerbiedige uitvaartdienst

16 juni 2022

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed gegaan.

- Kevin Vos

Schitterend afscheid

10 juni 2022

De uitvaartdienst was behoorlijk imponerend. De verslagenheid was enorm na het sterven van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet waardiger geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te regelen.

- Sjoerd Hofman

Een persoonlijk afscheid geregeld

1 juni 2022

Soms in het leven kom je personen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo keurig geregeld konden krijgen.

- Monique Smit

Bedankt!

22 mei 2022

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Vandaar hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Onwijs erkentelijk!

- Simon Post

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Fochteloo

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

GJ Uitvaartverzorging vestiging Gretha

Oostingslaan 5
9321 VW Peize
Nederland

06 27431740
https://gj-uitvaartverzorging.nl/

GJ Uitvaartverzorging vestiging Janneke

Turfringen 36
9321 AZ Peize
Nederland

06 24395021
https://gj-uitvaartverzorging.nl/