Uitvaart Exloo

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Exloo?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Exloo verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Exloo – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Exloo gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Exloo
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 46 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Exloo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Exloo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit T Haantje, Drouwen en Eeserveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Exloo

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Exloo is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Exloo. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Exloo kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Exloo

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een begrafenis. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten organiseren. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te raadplegen. Dit is de partij die je zal helpen bij het regelen van de verschillende aangelegenheden. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Exloo wilt regelen, zul je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De logische vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring op de hoogte te stellen.

Daarna is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de uitvaart. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of askruik. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële zaken. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Exloo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Exloo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Exloo contacteren

Voor een uitvaart in Exloo heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle zaken voor en na de uitvaart. In iedere uitvaartcentrum in Exloo zijn indrukwekkende mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Bovendien is daar alles in gereedheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Exloo zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de overledene ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt voorafgaand een moment voor condoleances plannen voor alle personen die de geliefde kenden. Eveneens kun je het privé houden voor alleen genodigden of familie.

De meeste uitvaartcentra in Exloo hebben een gehoorzaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. Er is de mogelijkheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten religies. In veel uitvaartcentrum Exloo zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen gedurende de plechtigheid.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Exloo met elkaar en maak een afgewogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Exloo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Exloo

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van personen. Liever wil je deze lastige keuze niet aan nabestaanden overlaten. Doorgaans is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Exloo een grafkuil geregeld moet worden. De kosten kunnen stevig stijgen hiervoor. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed uit te vogelen voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Ook hier kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Exloo zijn flink minder duur. Bij een crematie gaan de allermeeste tariefstelling in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal een optie tegen een vergoeding. Je kunt er vanzelfsprekend tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Exloo, is het altijd wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt zo al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Exloo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Exloo

De tariefstellingen voor een uitvaart in Exloo kunnen dus behoorlijk uitlopen als je aanzienlijke voorkeuren hebt. Het is lastig om een indicatie te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dat doorgaans €1.500,-. Dat wordt (in de meest voorkomende gevallen) totaal gedekt door de verzekering. Dit is zeker weten raadzaam, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelf te hoeven doen. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelfstandig te moeten regelen. De methode van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je wensen. Indien je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan minstens 500,-. De prijsstelling voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Doorgaans kun je op voorhand de doorsnee kosten van de verschillende uitvaartcentra zien op de pagina van het vervoerbedrijf.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Exloo. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of kaarten. Eveneens zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een begrafenis heb je daarnaast te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de tarieven meestal minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee zaken en tariefstellingen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Exloo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Exloo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Exloo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Exloo

Een uitvaartverzekering in Exloo is de voornaamste selectie van je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Exloo zal je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Exloo zal voortdurend afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je hem op een jongere leeftijd aangaat. Verklaarbaar, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger individu. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Exloo niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook meestal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Exloo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Exloo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Exloo

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Exloo in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Exloo. Even kort wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaartdienst op zichzelf. Wanneer je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Exloo is het altijd verstandig om even via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een helder idee door wie jij graag de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Daarnaast is het verstandig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om additionele diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Exloo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Exloo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Exloo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Exloose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Exloo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Exloo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Exloo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Exloo

Zeer fijne plechtigheid gehad!

15 juli 2021

Het is precies gegaan zoals pappa het bij voorkeur had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk beperkte kosten) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Het was ontzettend mooi met alle ‘aparte’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Chantal de Groot

Een respectvol afscheid

8 juli 2021

Er is geen enkele uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan die van ons. We hebben alleen achteraf niets meer mogen horen, betreurenswaardig.

- Peter van der Horst

Persoonlijke uitvaartdienst

28 juni 2021

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid opnemen. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaartdienst zoals onze papa dat het liefste wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Dave Vink

Blij met warme begeleiding

22 juni 2021

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact vinden met deze mensen. De volgende dag was het geregeld.

- Bart de Bruijn

Tot in de puntjes geregeld

14 juni 2021

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie zeer prettig georganiseerd. Bovendien hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Nicole Vos

Houvast in deze lastige tijd

12 juni 2021

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Buitengewoon prettig en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Karin Huisman

Eerbiedige uitvaart

2 juni 2021

We hebben onze broer een waardige en mooie uitvaart kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was geweldig georganiseerd.

- Mariska de Graaf

De uitvaart van opa was ontzagwekkend

26 mei 2021

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu weten wij hoe noodzakelijk de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Marloes van Doorn

Een uitkomst bij rouw

18 mei 2021

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Sander Bosch

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Exloo

Dierencrematorium Stadskanaal

Mandenmaker 7
9502 KK Stadskanaal
Nederland

0599 613 431
http://www.dierencrematoriumstadskanaal.nl/

Lichtenberg uitvaartzorg

Palmenhage 19
9501 TT Stadskanaal
Nederland

06 53575978
http://www.lichtenberguitvaartzorg.nl/

bert mulder uitvaartzorg

Spechtenhof 7
9502 SM Stadskanaal
Nederland

0599 611 145
https://www.bmuz.nl/