Uitvaart Etten

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Etten?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Etten verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Etten – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Etten gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Etten
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 109 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Etten aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Etten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gaanderen, Azewijn en Vethuizen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Etten

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Etten kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Etten vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Etten

Een uitvaart regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat elke stap van essentieel belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het regelen van de uitvaart. Vaak willen familieleden of vrienden je hierbij ondersteunen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het afstemmen van de verschillende zaken. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een uitvaart regelen in Etten is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak normaal om alleen de directe kring te verwittigen.

Dan is het tijd voor de praktische invulling van de uitvaart. Daarmee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het verstandig om de overige zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke dingen. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Etten

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Etten te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Etten contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Etten. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Etten. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Etten. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Etten met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Etten kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Etten

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Etten

Bij een heengaan is een cruciale keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Etten zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Etten gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Enige uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij tevens gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Etten in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit komt vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een (graf)steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Etten

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Etten

De tariefstellingen voor een uitvaart in Etten kunnen mogelijk fiks stijgen als je flinke wensen hebt. We kunnen amper een prijs vermelden omdat een uitvaart volstrekt persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te roepen kost dit over het algemeen €1.500,-. Dat wordt (in de meest voorkomende situaties) helemaal afgedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort zaken niet zelf te moeten regelen. De manier van afscheid nemen kun je eigenhandig regelen afhankelijk van je wensen. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan tenminste 500,-. De prijs voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Dikwijls kun je van tevoren de doorsnee prijzen van de diverse uitvaartcentra zien op de pagina van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Etten. Hier kan men denken aan potentiële bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een begrafenis heb je eveneens te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. In het geval van een crematie zal je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, alleen zul je ook een (as)urn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Etten en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Etten inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Etten inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Etten

Een uitvaartverzekering in Etten is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Wanneer je in Etten een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk stuk van de kosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

Hoeveel je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Etten is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je die op een jongere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger individu. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Etten afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden straks een bedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Etten

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Etten verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Etten

Het is verstandig om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Etten te bellen. Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te organiseren. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Etten zorgen voor een fijne finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Etten

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Etten

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Etten. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ettense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Etten. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Etten bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Etten die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Etten

Betrokken en behulpzaam

21 mei 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Tom van Dam

Ontzettend tevreden door liefdevolle hulp

17 mei 2024

Ik heb zeer lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn man moest organiseren. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Arie Hendriks

Oprechte betrokkenheid

7 mei 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg teneergeslagen en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in contact komen met de geschikte mensen. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel sympathiek.

- Martin van de Veen

Flinke steun gehad

27 april 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al snel waren we met iemand in contact die ons zelf benaderde en zaken uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Bastiaan van Vliet

Het afscheid van opa was erg mooi!

23 april 2024

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het enorm spannend. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en waardige uitvaartdienst!

- Björn van Dongen

Respectvol en sober vertrek

16 april 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was super geregeld.

- Marijke Jacobs

Hele fijne uitvaartdienst gehad!

7 april 2024

Exact zoals mijn pappa het wilde! Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief voordelig deze uitvaartdienst geregeld is. Het was erg mooi met alle ‘aparte’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Achteraf is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Michiel Molenaar

Eerbiedige uitvaart

3 april 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en indrukwekkende uitvaart kunnen geven. De koffie was iets minder lekker maar verder alles goed geweest.

- Niels de Jong

Respectvol en sober vertrek

26 maart 2024

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was top georganiseerd.

- Martin Evers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Etten

Uitvaartbegeleiding Esther Huntink

Bongershoek 7
7064 GP Silvolde
Nederland

06 54707429
http://uitvaartestherhuntink.nl/

Gerdine van Kooten uitvaartzorg

Looiersweg 10
7061 CW Terborg
Nederland

0315 237 792
http://www.vankootenuitvaartzorg.nl/

Natuurbegraafplaats Slangenburg

Nutselaer 4
7004 HJ Doetinchem
Nederland

0314 341 966
http://www.natuurbegraafplaatsslangenburg.nl/