Uitvaart Dedemsvaart

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Dedemsvaart die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Dedemsvaart verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Dedemsvaart – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Dedemsvaart gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Dedemsvaart vinden

Uitvaart Dedemsvaart
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 105 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Dedemsvaart aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dedemsvaart, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Witharen, Slagharen en Schuinesloot bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Dedemsvaart

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Dedemsvaart kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Dedemsvaart. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Dedemsvaart kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Dedemsvaart

Een heengaan is iedere keer een heftige situatie. Er is uiteraard het verdriet en misschien de shock bij een plotseling heengaan. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Als eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Dedemsvaart. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De uitvoering van het testament

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Dedemsvaart.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd een aantal dingen vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Dedemsvaart

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Dedemsvaart te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Dedemsvaart contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Dedemsvaart Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Dedemsvaart. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Dedemsvaart. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Dedemsvaart met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Dedemsvaart. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Dedemsvaart

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Dedemsvaart

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Graag wil je deze complexe keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is doorgaans genomen minder duur dan een begrafenis. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Dedemsvaart een grafkuil gehuurd moet worden. De kosten kunnen behoorlijk oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin natuurlijk ook weer gigantisch verschillen.

Een crematie in Dedemsvaart brengt minder tariefstelling met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig denkbaar tegen een kostenvergoeding. Je kunt er vanzelfsprekend tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Dedemsvaart, is het immer verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Dedemsvaart

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Dedemsvaart

Het lijkt mogelijkerwijs wat zuur om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Dedemsvaart. Het is wel noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan aanzienlijk duur kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier normaal bij in. De prijzen voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Dedemsvaart en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Dedemsvaart inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Dedemsvaart inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Dedemsvaart

Wij raden iedereen in Dedemsvaart aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte flinke tarieven van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is ideaal als je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Dedemsvaart dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk cruciaal. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Dedemsvaart

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Dedemsvaart verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Dedemsvaart

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Dedemsvaart in te huren voor een afscheidsdienst in Dedemsvaart. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, echter is het handig om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan ook gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden geregeld.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim daar het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina eenvoudig en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is erg belangrijk en op deze manier heb je snel een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om additionele diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Dedemsvaart

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Dedemsvaart

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Dedemsvaart. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Dedemsvaartse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Dedemsvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Dedemsvaart bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Dedemsvaart die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Dedemsvaart

Persoonlijke begeleiding was fantastisch!

15 mei 2023

Elk tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg fijn. De lievelings lekkernij van oma stond gedurende de uitvaart (bij de koffie) centraal. Werkelijk schitterend geregeld.

- David van de Berg

Persoonlijke begeleiding afscheid

10 mei 2023

Lieve mensen die alles gauw en betrouwbaar organiseren ontdekt.

- Anne Smit

Houvast in deze lastige tijd

1 mei 2023

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Bram van den Bosch

Het afscheid van opa was erg mooi!

27 april 2023

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Voortaan snappen wij hoe bepalend de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Willem de Haan

Betrokken en hulpvaardig

16 april 2023

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Hendrika van der Heijden

De laatste groet was perfect

12 april 2023

De woorden ontbreken om te vertellen hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen houden aan onze fijne opa.

- Pascal Vos

Uitermate geschikte begeleiding

5 april 2023

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een prettige ervaring hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel gewild in deze zware tijd.

- Maarten Maas

Geweldige uitvaart

23 maart 2023

Het was zo mooi! Ondanks de rouw na het overlijden van grootmoeder hadden we geen waardiger afscheid georganiseerd kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te organiseren.

- Miranda Driessen

Een waardige uitvaart

17 maart 2023

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. Enkel de nazorg kon wellicht wat netter.

- Natasja van Wijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Dedemsvaart

Uitvaartverzorging Vechtdal

Nieuwelandstraat 6
7731 TH Ommen
Nederland

0529 463 046
http://www.uitvaartverzorging-vechtdal.nl/

Begrafenisvereniging Hardenberg Eo

Ommerweg 35
7797 RD Rheezerveen
Nederland

0523 263 015
https://www.bvheo.nl/

Uitvaart Verzorging Zuidwolde (Dr)

Meppelerweg 31
7921 VN Zuidwolde
Nederland

0528 371 035
https://www.uitvaartverzorging-zuidwolde.nl/